Evenimentul Zilei > Actualitate > Nebunia nu are margini! S-a COPT într-o tigaie uriaşă garnisit cu orez, porumb, şi sandwichuri vegetariene. Finalul…
Nebunia nu are margini! S-a COPT într-o tigaie uriaşă garnisit cu orez, porumb, şi sandwichuri vegetariene. Finalul…

Nebunia nu are margini! S-a COPT într-o tigaie uriaşă garnisit cu orez, porumb, şi sandwichuri vegetariene. Finalul…

....tragic, s-a copt la propriu şi s-a ales cu un atac de cord. Nu băga în seamă că anii trec peste el şi continua să meargă înainte cu performanţele sale extravagante cu înalt risc pentru a demonstra adepţilor săi cum se purifică corpul şi sufletul: astfel a murit aşa-zisul ''Black Dog'' (Câinele negru), punându-se la copt în aburi fierbinţi în timp ce se ruga aşezat într-o imensă tigaie, înconjurat de orez, porumb şi sandwichuri vegetariene.

Când, după o jumătate de oră de copt, a început să lovească disperat în capacul foarte greu de deasupra cerând să fie eliberat, era deja prea târziu: forţase prea mult  propriul fizic şi cu toate încercările de salvare ale celor din jur, după multe arsuri grave şi pe deasupra şi un atac de cord, a decedat. Tragedia s-a întâmplat într-un templu din Suana Sanglang, o mică localitate de pe coasta nordică a Malaeziei.

Fiul mai mic al lui Lim Ba, Kang Hui, de 32 de ani, a povestit că tatăl său încerca aceste performanţe de mai bine de 10 ani testând limitele rezistenţei umane şi suscitând o mare îngrijorare familiei. Într-o ocazie a rămas la ''copt'' 75 de minute.

Intervievat de ziarul maltez The Star, preşedintele Federaţiei asociaţiilor taoiste din zonă, Tan Hoe Chioew, a afirmat că exibiţii de acest gen nu fac parte în realitate din ritualurile tradiţionale taoiste, dar reprezintă cu totul altceva decât performanţe magice. ''Aceste tipuri de ritual sunt rare -a spus- şi sunt efectuate mai mult pentru atragerea de adepţi. Nu e fără discuţie de recomandat să te supui la astfel de încercări''.