Copiii rock'n'roll duc "povara" unui nume celebru

Copiii rock'n'roll duc "povara" unui nume celebru

Au parinti care au scris o pagina in istoria muzicii rock si au crescut inconjurati de faima si bani.

Copiii starurilor au ales sa-si cladeasca o cariera proprie, bucurandu-se insa de privilegiul de a purta un nume sonor.

Scarlet Page, fiica unuia dintre fondatorii trupei Led Zeppelin, Jimmy Page, a ales sa-si faca un nume in domeniul fotografiei. La ora actuala este unul dintre cei mai apreciati fotografi din Marea Britanie.

S-a specializat in fotografierea celebritatilor si i-a avut ca personaje pe membrii trupei White Stripes sau pe Robbie Williams. Luna aceasta a inaugurat o expozitie la Londra, ce are ca tema viata privata a celebritatilor, dar si a copiilor lor, un subiect pe care il cunoaste foarte bine. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiicei celebrului Jimmy Page probabil ca nu i-ar fi fost insa atat de usor sa se impuna ca fotograf daca nu ar fi lucrat cu celebrul Ross Halfin. Acesta este un nume foarte cunoscut in breasla sa si ii datoreaza o parte din celebritate chiar trupei Led Zeppelin, pentru ca si-a lansat cariera cu ajutorul lor.

Potrivit publicatiei „The Independent”, cu ocazia deschiderii expozitiei de fotografie care poarta semnatura sa, Scarlet Page a subliniat ca nu s-a folosit niciodata de numele tatalui sau pentru a ajunge unde este acum.

Stella McCartney, pe cont propriu

Stella McCartney, fiica Lindei si a lui Paul McCartney, este unul dintre cele mai cunoscute nume din industria modei. A absolvit colegiul „Central St. Martin” in urma cu 12 ani si a reusit sa treaca de la statutul de „fiica a unei persoane faimoase” la cel de pionier in industria frumusetii.

Chiar daca nimeni nu i-a contestat vreodata talentul, fiica lui McCartney a fost favorizata, beneficiind de prezenta unora dintre cele mai renumite manechine din lume la show-ul de absolvire. Kate Moss, Naomi Campbell si Yasmin Le Bon au defilat imbracate in creatiile Stellei  atunci cand si-a incheiat studiile.

De atunci si-a cladit o cariera si a fost solicitata sa devina directorul de creatie al casei de moda Chloe. Stella avea 25 de ani cand i s-a oferit aceasta functie, dar nu a scapat de ironiile predecesorului sau, Karl Lagerfeld. Acesta a declarat ca renumita casa de moda ar fi trebuit sa apeleze la un designer mai cunoscut. „Au luat un nume mare, dar nu in moda, ci in muzica. Sa speram ca mosteneste talentul de la tatal sau”.

Talent innascut

Cand s-a nascut, Liv Tyler a fost declarata ca fiind fiica rockerului Todd Rundgren, si nu a lui Steven Tyler, tatal natural. In acea perioada, solistul trupei Aerosmith era dependent de droguri si ducea o viata zbuciumata, iar Liv a aflat de-abia la varsta de 9 ani adevarata identitate a tatalui sau.

In anii ‘90, Liv Tyler a fost protagonista unui videoclip al formatiei Aerosmith, alaturi de actrita Alicia Silverstone.  Aceasta aparitie a fost rampa de lansare in lumea filmului. Primul rol important a fost cel din productia „Armageddon”, in care a jucat alaturi de Bruce Willis si Ben Affleck.

Aprecierea internationala a primit-o insa in urma prestatiei din filmul lui Bernardo Bertolucci, „Stealing Beauty”, in 1996. Au urmat aparitii in megaproductia „Stapanul Inelelor” si in filmul realizat de Tom Hanks, „That Thing You Do”.

Frumusetea sa i-a adus contracte de publicitate, acceptand sa fie imaginea unui parfum creat de Givenchy. Liv s-a casatorit in 2003 cu rockerul britanic Royston Langdon.

Departe de lumea showbusinessului

Anna Gabriel, fiica lui Peter Gabriel, a crescut departe de lumea tumultuoasa a showbusinessului. Parintii ei chiar i-au smuls, la un moment dat, promisiunea ca nu va fuma pana la varsta de 18 ani. S-a orientat catre regie de film si fotografie, la fel ca si fiica lui Jimmy Page.

Anna Gabriel are 32 de ani si a reusit sa se impuna  in industria filmului cu ajutorul documentarului realizat cu ocazia turneului intreprins de Peter Gabriel in 2002, intitulat „Growing Up” („Maturizare” -  n.r.).

Anna a continuat sa-si concentreze atentia asupra imaginii tatalui sau, realizand ulterior alte filme in care Peter Gabriel este subiectul principal si si-a pus amprenta si asupra catorva videoclipuri muzicale pentru diferite trupe.

Originalitate si nonconformism

Fiul lui David Bowie, Zowie, in varsta de 34 de ani, activeaza tot in industria media-divertisment, fiind autorul unor clipuri publicitare care au atras atentia prin lipsa de conventionalism. Aceasta atitudine este mostenita de la tatal sau, care s-a remarcat prin originalitate si nonconformism.

Este autorul unei reclame care infatiseaza doua femei care se lupta, dupa care se saruta, cu care a reusit sa scandalizeze publicul conservator. Fiul lui Bowie a ales sa urmeze studiile Scolii de Film de la Londra si depune eforturi pentru a deveni un regizor cunoscut. In prezent, lucreaza la o productie SF.

Fiica celebrului muzician, compozitor si regizor de film Frank Zappa poarta un nume care atrage atentia imediat. Si nu este vorba despre numele de familie, ci despre cel de botez. Moon Unit Zappa si-a indreptat atentia catre actorie, preferand rolurile de comedie.

A castigat premiul pentru Cel mai bun comedian la un festival de gen si a scris un roman cu accente autobiografice, intitulat „America, The Beautiful”, in care prezinta dificultatile cu care se confrunta copilul unui star rock. Cartea nu  avut succesul asteptat, probabil si din cauza datei alese pentru lansare, 11 septembrie.

CARIERE

„Dinastia” Jagger, omniprezenta in showbusiness

> James Jagger, fiul lui Mick Jagger si al lui Jerry Hall, a ales actoria si a primit cronici elogioase pentru interpretarile sale, chiar si din partea criticilor greu de multumit. A jucat pe scena teatrelor londoneze, dar a obtinut si cateva roluri minore in productiile „Lone Star” si „Private Wars”.

In interviurile pe care le-a acordat a dovedit ca este o persoana plina de modestie, reusind sa destrame speculatiile conform carora ar fi „progenitura unei vedete, gata sa profite de pe urma celebritatii parintilor”, informeaza „The Independent”.

> James nu este singurul dintre copiii Jagger care au aspirat la lumina reflectoarelor: Lizzy este fotomodel, iar Jade Jagger este un cunoscut designer.

> Peaches Geldof provine, la randul sau, dintr-o familie celebra. Este fiica rockerului Bob Geldof si a Paulei Yates. Are 18 ani si s-a hotarat sa devina fotomodel. Imaginea mamei sale, care s-a sinucis in 2000, a influentat-o pe fiica, care ii urmeaza pasii in cariera de fotomodel.

> Este o prezenta constanta a cluburilor de noapte, unde petrece alaturi de prietena ei, Kelly Osbourne, si nu se sfieste sa consume cantitati uriase de bauturi alcoolice.