Evenimentul Zilei > Actualitate > Control de ULTIMĂ ORĂ la Spitalul CF2 după ce o femeie a murit în urma unei TRANSFUZII GREȘITE DE SÂNGE
Control de ULTIMĂ ORĂ la Spitalul CF2 după ce o femeie a murit în urma unei TRANSFUZII GREȘITE DE SÂNGE

Control de ULTIMĂ ORĂ la Spitalul CF2 după ce o femeie a murit în urma unei TRANSFUZII GREȘITE DE SÂNGE

Corpul de control al Ministerului Sănătății face verificări, luni, la Spitalul CF2 din București după ce o femeie a murit în urmă cu trei săptămâni în urma unei transfuzii greșite de sânge.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, împreună cu un reprezentant al Ministerului Transporturilor şi cu medici specialişti, continuă investigaţiile în cazul transfuziei greşite”, a declarat Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, potrivit Mediafax.

Anunțul controlului vine după ce Inspecția Sanitară de Stat a constat că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului CF2 nu era autorizată, iar greșeala de transfuzie s-a petrecut din cauza unei erori de etichetare a testelor de pretransfuzionale. În urma mai multor verificări, o asitentă a fost amendată cu 700 de lei și a fost sesizat colegiul medicilor.

Totodată, săptămâna trecută, în untitatea de transfuzii a spitalului CF2 a fost autorizată de către inspectorii Direcției Sanitare Publice București.