Unul dintre cei mai vocali membri ai PNL care sunt de partea lui Florin Cîțu este Rareș Bogdan. Acesta a avut un nou schimb de replici tăioase cu actualul șef al liberalilor, Ludovic Orban.

Deși Cîțu a evitat să recunoască starea de tensiune existentă între el și Orban, normală pentru o asemenea competiție, susținătorii premierului nu se sfiesc să îl contreze pe Orban.

„Este nevoie de o reîmprospătare în PNL, e nevoie de un stil mai puțin protocolar, de un stil direct. Este un liant între generații Florin Cîțu, este un liant între conservatorism și progresism. Este un pro-american și un pro-occidental convins, un om care nu face jocuri de culise care nu merge pe ‘e bine și așa’ sau pe ‘spălarea’ unora din PSD sau din ALDE pentru a intra pe niște poziții publice doar pentru că ‘o mână spală pe alta’ și ‘amândouă spală fața'”, a declarat Rareş Bogdan la B1TV.

Atenție, declarațiile tăioase între cei doi survin în momentul în care Florin Cîțu susținea, în direct la alt post tv, că nu este de acord cu aceste ieșiri publice.

„Eu cred că pentru România și PNL, Florin Cîțu este soluția, un om care lucrează în echipă, în niciun caz nu este un autocrat și acest lucru este foarte important. Și mai ales, nu este un om care să poarte dușmănii și care să ducă războaie (…)”, a mai punctat oficialul PNL.

Ludovic Orban se aștepta să fie contrat de Rareș Bogdan

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat, duminică, dacă se simte trădat de Rareș Bogdan,. Reamintim că actualul șef al PNL l-a susținut pe Rareș Bogdan să deschidă lista pentru europarlamentare. Europarlamentarul este unul dintre politicienii care îl susțin la șefia partidului pe Florin Cîțu.

„Este opțiunea fiecărui membru al PNL. Știți foarte bine că Rareș Bogdan a avut anumite declarații nu foarte prietenoase la adresa mea și orice observator atent se putea aștepta… Dar, deocamdată, a fost într-o poză”, a spus Ludovic Orban.

„Eu nu am trădat pe nimeni! Eu am venit în PNL, nu am venit pentru un om sau adus de un om. Eu am venit în PNL și cred că PNL are nevoie de o reîmprospătare, deci nu cred că este corect să se spună că am trădat pe cineva. Nu am trădat pe nimeni, am rămas liberal și voi rămâne liberal. Oricum, se va încheia acest periplu de patru luni de zile de bătălie internă, pe care eu sper foarte sincer să se desfășoare cu armele corecte, fără atacuri la persoane. Avem responsabilitatea guvernării, în primul rând. Nu ne putem juca cu România, bătălia electorală pe care o avem de dus este abia peste trei ani de zile”, a spus Rareș Bogdan, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu.

„Nu știu ce a vrut să spună domnul Ludovic Orban. Îi mulțumesc pentru cuvinte. Nu a făcut decât să recunoască o chestiune vizibilă, atunci când eu am venit în PNL și m-am implicat, am energizat partidul, aducând patru-cinci, nu știu câte procente, cu siguranță un procent am adus. Și lucrul acesta s-a văzut”, a mai spus Rareș Bogdan.