Contraofensiva începută de Ucraina este pusă la îndoială. Afirmații făcute de serviciile secrete din Estonia

Contraofensiva începută de Ucraina este pusă la îndoială. Afirmații făcute de serviciile secrete din Estonia Sursa: Volodimir Zelenski - Facebook

Conform unor afirmații făcute de oficiali ai Serviciilor Secrete din Estonia, Ucraina nu a demarat în totalitate contraofensiva îndreptată împotriva invadatorilor ruși. Deocamdată, faza este în stadiul incipient.

Forţele ucrainene desfăşoară o etapă preliminară a unei operaţiuni ofensive, al cărei scop este identificarea punctelor slabe ale apărării ruse, a afirmat colonelușl Margo Grosberg, şeful Centrului de informaţii al Forţelor de apărare estoniene.

Evident, iniţiativa este în mâinile forţelor ucrainene, ceea ce înseamnă că ele însele aleg momentul, locul şi mijloacele prin care intenţionează să atace unităţile inamice, în măsura în care capabilităţile ofensive le permit", a spus înaltul responsabil militar estonian, care nu este de acord cu aprecierea că ofensiva ucraineană "ar stagna".

"Rusia a construit timp de nouă luni linii defensive... Conform unei cunoscute doctrine, partea aflată în atac are nevoie de un avantaj numeric de trei la unu în personal şi arme. Din păcate, ucrainenii nu au acum un asemenea avantaj. Raportul de forţe este în prezent de unu la unu. Prin urmare, pentru a nu-şi asuma riscuri inutile, ucrainenii abordează ofensiva mai metodic, mai atent şi mai cu calm, întrucât pentru ei atât resursele umane, cât şi cele tehnice sunt la preţul aurului", a explicat şeful serviciilor de informaţii militare din Estonia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare, consideră el, nu ar trebui să ne aşteptăm la o intensificare a ofensivei armatei ucrainene în următoarele zile, notează portalul ucrainean Liga, conform Agerpres.

Rusia consideră că și-a îndeplinit un obiectiv extrem de important, în timpul războiului din Ucraina

În acest timp, Kremlinul susţine Rusia și-a îndeplinit în mare măsură una dintre sarcinile așa numitei „operațiuni militare speciale” în Ucraina.

„Ucraina era puternic militarizată la momentul începerii operaţiunii militare speciale și, după cum a spus ieri Vladimir Putin, una dintre sarcini a fost demilitarizarea Ucrainei. De fapt, această sarcină a fost îndeplinită în mare măsură, deoarece Ucraina folosește tot mai puțin și mai puțin din armele sale și din ce în ce mai mult folosește sistemele de arme furnizate de țările occidentale”, a declarat Dmmitri Peskov într-un interviu pentru o televiziune arabă.