Contrabandist sârb împuşcat mortal

Contrabandist sârb împuşcat mortal

Un contrabandist de ţigări sârb a fost împuşcat mortal, duminică, de către politiştii de frontieră în timpul unui flagrant. Este pentru prima dată, după Revoluţie, când pe frontiera timişeană se ajunge la un astfel de gest final.

Grupul de traficanţi, din care făcea parte şi bărbatul ucis, era monitorizat de mai multe luni de către oamenii legii. Aceştia aveau informaţii că respectivul grup organizat aducea în România ţigări de contrabandă din Serbia peste fâşia verde.

"Au fost monitorizaţi începând cu luna aprilie, sub coordonarea unui procurer DIICOT", a declarat Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Sperând să nu fie prins din cauza căldurii, sârbul a acţionat duminică la miezul zilei. În timp ce vestul ţării a intrat în cod galben de caniculă, la 38 de grade Celsius, la graniţa româno-sârbă în zona localităţii Toager, sârbul i-a adus partenerului român ţigările, trei baxuri. Imediat ce marfa a fost plasată au intervenit poliţiştii de frontieră, însă sârbul a încercat să fugă. Poliştii au tras mai multe focuri de avertisment, dar bărbatul nu s-a oprit, astfel că oamenii legii au tras asupra lui. Sârbul a fost împuşcat mortal. "Glonţul l-a lovit în spate", a mai explicat Maghiar. Potrivit acesteia, colegii ei au apelat de urgenţă 112 şi au solicitat o ambulanţă, însă medicii nu au putut decât să constate decesul traficantului sârb. Contrabandistul român a fost reţinut de poliţiştii de frontieră timişeni. La această oră, la faţa locului este o anchetă în plină desfăşurare. Procurorii şi criminaliştii, ajutaţi d epoliţiştii de frontier, verifică circumstanţele care au dus condus la împuşcarea barbatului.

Ne puteți urmări și pe Google News