CONSULTĂRI Guvern - societate civilă privind bugetul pe 2016

CONSULTĂRI Guvern - societate civilă privind bugetul pe 2016

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) a invitat societatea civilă la dezbaterea publică despre structura și prioritățile proiectului de Buget 2016, miercuri, de la ora 14.00.

MCPDC a anunțat că 70 de persoane, dintre care: 73 de cetățeni, 13 reprezentanți ai instituțiilor publice și 84 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale sau societăți comerciale.

”Din totalul respondenților, 123 de persoane și-au anunțat intenția de a participa la dezbatere”, a anunțat ministrul pentru Dialog Social, Violeta Alexandru. 

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, va prezenta bugetul pe anul 2016, la eveniment fiind invitați și ministrul Transporturilor - Dan Costescu, ministrul Fondurilor Europene - Aura Răducu și ministrul Agriculturii - Achim Irimescu.
"Pentru o discuție cât mai eficientă, rugăm organizațiile neguvernamentale și alte categorii de cetățeni, să transmită până marți, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secțiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoțite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016", a anunțat ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic pe Facebook. 
Ministerul solicită ca "organizaţiile neguvernamentale şi alte categorii de cetăţeni să transmită până marţi, 8 decembrie 2015, ora 16,00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secţiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini), propuneri concrete însoţite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016". 
 
Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail şi susţinute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane şi reprezentanţi ai organizaţiilor, dar fără intervenţii, în scopul informării. 
 
"În funcţie de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureştiului şi chiar din afara ţării, să participe la această importantă temă naţională", mai anunţă reprezentanţii Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. 

Ne puteți urmări și pe Google News