Evenimentul Zilei > Justitie > Consternare în cazul Caracal. Complicele lui Dincă, la un pas să fie ucis. Detalii șoc
Consternare în cazul Caracal. Complicele lui Dincă, la un pas să fie ucis. Detalii șoc

Consternare în cazul Caracal. Complicele lui Dincă, la un pas să fie ucis. Detalii șoc

Gheorghe Dincă a fost interceptat în celula din arestul Poliției Capitalei în timp ce discuta despre celebrul cazan, despre care procurorii spun că ar fi folosit la arderea cadavrelor celor două fete ucise de acesta.

Fără ca Dincă să știe, procurorii au obținut un mandat de la un judecător prin care în celula în care a stat acesta încarcerat, au fost montate mai multe microfoane, care au înregistrat discuțiile avute cu alți deținuți.

Așa s-a aflat că Ștefan Risipițeanu, arestat și el pentru viol asupra Luizei Melencu, a fost la un pas să sfârșească în cazanul folosit pe post de incinerator uman.

Rechizitoriul descrie și cum a ajuns Ștefan Risipițeanu, bărbatul fără adăpost și fără un loc de muncă, să o vadă pe Luiza Melencu.

Din întâmplare, bărbatul se afla chiar în fața casei lui Dincă, când acesta a ajuns acasă cu mașina în care se afla Luiza Melencu. „În timpul în care inculpatul DINCĂ GHEORGHE a mers către porţile mari preocupat să le închidă cât mai repede şi de asemenea să încuie şi poarta mică cu cheia, inculpatul RISIPIŢEANU ŞTEFAN s-a deplasat din spatele autoturismul către faţa acestuia şi, uitându-se prin parbrizul maşinii, a observat-o pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, care se ridicase de pe bancheta din spate şi ţipa către el, cerându-i ajutor“, se arată în rechizitoriu.

Scene incredibile petrecute în cazul Caracal

În fața acestei situații, Dincă a vrut să-și omoare prietenul, dar a renunțat la plan după ce i-a promis băutură și țigări, dar și să îl lase să o violeze.

Convins, Risipițeanu s-a îndepărtat, ceea ce i-a permis lui Gheorghe Dincă să scoată fata din mașină și să o închidă în celebra celulă din subsolul casei.

”Convins în acest mod, ”Fănică” a plecat în locul indicat, iar inculpatul DINCĂ GHEORGHE a deschis uşa din dreapta spate a maşinii, a dezlegat cureaua de la centura de siguranţă (victima rămânând în continuare cu mâinile legate la spate cu această curea) şi a condus-o rapid în camera de la parter, amenajată ca dormitor, astupându-i gura cu palma pentru a o împiedica să strige după ajutor. După ce a introdus victima în cameră, inculpatul a închis uşa pe interior cu cheia şi i-a legat fetei şi picioarele cu bandă adezivă, aplicându-i bandă adezivă (tip scotch) şi la ochi”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Cum a scăpat Risipițeanu de butoi

„DINCĂ Gheorghe: Nu, da’ nu puteam, N-AVEAM CE SĂ FAC … PORŢILE ERAU DESCHISE, AM COBORÂT DIN MAŞINĂ ŞI EL A INTRAT ŞI … SĂ-L DAU AFARĂ, NU … VROIA SĂ IASĂ, E…
Coleg celulă: Ăsta-i …(neinteligibil)…
DINCĂ Gheorghe: Păi el, dă fiecare dată intra şi nu când lucra, îi dădeam şi aşa. Ştii? O ţuică, ţigări avea, era plasa cu tutun şi-şi făcea din ziar … Înţelegi?
DINCĂ Gheorghe: (…) ASTA S-A NIMERIT, A FOST, A VĂZUT, asta era o chestie care … aşa … şi NU MAI PUTEAM SĂ FAC FAŢĂ. ŞI TREABA A FOST MAI … MAI NASOALĂ ŞI MAI AIA, CĂ AU FOST ŞI PORŢILE DESCHISE. Înţelegi? ŞI A PRINS ŞI A INTRAT, CÂND ERA … Ce mai puteam să fac? CE SĂ … SĂ-L BAG ŞI P-ĂLA-N CAZAN? …(neinteligibil)… Nu că … că io n-am fost cu intenţia asta, ştii? Să … Că io, dacă era … şi ştiam să … ca să nu am complici, cum ar fi, şi cu alelalte şi … dă ştiam … BINEÎNŢELES CĂ ÎN CAZAN ÎNCĂPEA … CU CAPU-N JOS ŞI CU … NU SĂ PUNEA PROBLEMA!…. Doamne! … că sunt la masă … (…)
DINCĂ Gheorghe: (…) … şi plus că e un nespălat, un beţivan. Înţelegi? CĂ NICI ĂLEIA NU I-A CONVENIT. Înţelegi? Dacă o să-mi dea ăştia declaraţie.. E, şi animalele … nu caută să scape?
DINCĂ Gheorghe: Îşi dă seama că nu poate să ajungă la iarba aia verde care-o vede. El vrea mereu să tragă … ŞI AM FOST NEVOIT SĂ … SĂ-L LAS. Io nu l-am bătut niciodată, nu ştiu. (…)”
Coleg celulă: …n-ai colaborat din prima?
DINCĂ Gheorghe: Păi ce să-ţi mai spun am zis că NU-ŞI ARE ROST SĂ MAI INTRE PENTRU NIMICA ŞI…
Coleg celulă: Da. …(neinteligibil)…
DINCĂ Gheorghe: EL E UN BEŢIVAN, UN PROST, UN CUTARE ŞI… Coleg celulă: Da, Gheorghe, da’ asta nu stabileşti tu dacă e nimic…
DINCĂ Gheorghe: Nu, nu…
Coleg celulă: … vinovat…
DINCĂ Gheorghe: Da’ nu ştiam, io ştiam că… BĂ CU CÂT EŞTI MAI MULT CU ATÂT TREABA SE COMPLICĂ. Ai înţeles? (..)
DINCĂ Gheorghe: Da…dă sânge, nu-mi fac io probleme de sânge şi nu dă…P-ĂSTA…DISPĂREA FĂRĂ URMĂ, FĂCEAM ÎN AŞA FEL ŞI-L LUAM DIN ORAŞ SĂ NU ŞTIE NIMENI SĂ NU FIE….PROMITĂ CĂ E LA MINE, SĂ FIE… Coleg celulă: Pe care?
DINCĂ Gheorghe: P-ăsta…dă a fost, FANE.
Coleg celulă: FANE? DINCĂ Gheorghe: Păi da cum…(neinteligibil)…ÎL FĂCEAM ŞI PĂ EL ÎN BUTOI ŞI DUCEAM CENUŞA…DE NU SE GĂSEA NIMIC ŞI GATA!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.