Constantin Enceanu, priceput în afaceri. Venituri mai mari din restaurantul Zanzibar decât din muzică în pandemie

Constantin Enceanu, priceput în afaceri. Venituri mai mari din restaurantul Zanzibar decât din muzică în pandemie

Cântărețul Constantin Enceanu trece prin momente cât se poate de bune din punct de vedere financiar. Artistul a reușit să strângă mai multă avere din afaceri decât din muzică.

Constantin Enceanu pare să fie un priceput om de afaceri. Cântărețul a reușit să recupereze, din punct de vedere financiar, timpii morți din perioada în care nu a avut cum să cânte din cauza pandemiei. Rezultatele financiare ale artistului sunt impresionante, iar banii câștigați i-ar putea atrage invidia colegilor de breaslă.

Constantin Enceanu face profit cu Zanzibar, restaurantul cu piscină deschis în pandemie. De asemenea, de-a lungul timpului, artistul a fost norocos când vine vorba de bani. Cu un succes uriaș în muzică timp de câteva decenii, bărbatul nu a dus niciodată lipsă de venituri consistente.  ”Se muncea foarte mult, dar se câștiga bine. Aveam, în weekend, mai multe nunți în aceeași noapte. Aveam și câte trei nunți pe seară, s-a întâmplat într-o sâmbătă să cânt opt ore la patru nunți, în patru județe: la Strehaia, în Mehedinți, în Gorj, în Dolj, iar dimineața la șase cântam în Olt. Dar merita”, a povestit Constantin Enceanu.

Veniturile lui Constantin Enceanu în pandemie

În plin avânt al spectacolelor, a venit pandemia. Astfel, 2020 și 2021 au fost, pentru artiști, anii în care cântările au fost mult mai puține decât înainte. În timp ce alți artiști au fost nevoiți să recurgă la economiile strânse de-a lungul carierei, Constantin Enceanu s-a reorientat spre domeniul afacerilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pe lângă firma prin intermediul căreia încasează, cel puțin o parte, din banii proveniți din muzică, Enceanu Events, cântărețul are și o investiție care se dovedește deosebit de rentabilă în industria HoReCa. Este vorba despre Fun Zanzibar Events din care câștigă de zece ori mai mult. Cu toate acestea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că anul 2022 se anunță a fi unul mai bun ca niciodată pentru ambele afaceri ale artistului. În această perioadă, el este foarte ocupat să meargă la diverse concerte, multe dintre acestea sunt prin zona Olteniei, de unde provine artistul.

Restaurantul Zanzibar din Filiași, deschis de trei ani, merge cât se poate de bine, chiar și într-o perioadă dificilă pentru restul industriei. În anul 2021, restaurantul care are 16 angajați a raportat o cifră de afaceri de aproape trei milioane de lei și un profit de peste 520.000 de lei. ”Este un loc destinat pentru a petrece timpul liber, dar și pentru organizarea unor evenimente. Este deschis până la 12 noaptea în timpul săptămânii, iar în weekend până la 2 noaptea. Se poate servi și meniul zilei în restaurant, care ajunge acum la 22 de lei. Cazarea pentru o noapte este 300 de lei”, a mai declarat Constantin Enceanu.

Câți bani a câștigat Constantin Enceanu în 2011?

Artistul a raportat profituri totale în creștere în anul fiscal 2021, conform raportărilor făcute la ANAF de firmele lui Constantin Enceanu. Din muzică cântărețul a anunțat o cifră de afaceri de doar 77.000 de lei, de patru ori mai mică decât înainte de pandemie, și un profit de aproape 50.000 de lei.

”Nu erau așa de mulți bani la vremea respectivă, nu era cu dedicații, dar munceam mult și câștigam așa. Ca să ai succes ca artist trebuie disciplină ca la sportivi, iar eu am muncit foarte mult (…) Trebuie să recunosc, am strâns bani, mai ales că am muncit pentru fiecare leu”, spunea Constantin Enceanu despre perioada în care putea cânta fără restricțiile generate de pandemie.

Constantin Enceanu: ”Dorm cu fiscul în pat”

Artistul a vorbit și despre impozitele pe care, de-a lungul anilor, le-a plătit ca și cântăreț. El a susținut că ani la rând a plătit mai mult decât ar fi fost nevoie. De asemenea, s-a arătat revoltat că artiștii sunt acuzați că nu plătesc. În acest context, Enceanu a mărturisit că: "eu dorm cu fiscul în pat, nevasta mea e la fisc. Înțelegi? Eu dorm cu fiscul în pat (…) Păi în 2012, eu și cu Petre eram plătitori de TVA pe persoane fizice!".

Ulterior, artistul a fost învățat să își deschidă o firmă SRL. "A venit control de la centru aici, la noi, în Dolj, să ne verifice pe mine și pe Mîțu. Le-a și zis unul că noi suntem plătitori de TVA, când au auzit aia, ne-au lăsat în pace, își făceau cruce", povestea Constantin Enceanu într-un interviu pentru Fanatik.