Evenimentul Zilei > Politica > Constanța, orașul candidaților susținuți de „mafioți și moguli”
Constanța, orașul candidaților susținuți de „mafioți și moguli”

Constanța, orașul candidaților susținuți de „mafioți și moguli”

Nu mai puțin de 17 candidați s-au înscris în cursa electorală pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Constanța, iar acum, la finalul unei campanii electorale atipice, sondajele arată un scor strâns pentru reprezentanții PSD, PNL și USR.

Campania electorală „pozitivă” a candidatului PNL, Vergil Chițac

Candidatul PNL, Vergil Chițac, susține că a abordat o campanie electorală pozitivă, făcând, în principal, referire la programul său de guvernare locală pe care l-a prezentat alegătorilor și pe care „l-am dezbătut în toate emisiunile”. Contraamiralul în rezervă spune că fost pe teren, a identificat problemele orașului, a discutat cu cetățenii, ”am primit și de la ei unele sugestii, care nu au fost introduse în programul meu de guvernare locală”. Contracandidații lui îl acuză, constant, că ar face jocurile omului de afaceri Gabriel Comănescu, „mogulul” care l-a susținut și în urmă cu patru ani.

Vergil Chițac susține, însă, că „am fost suspus unui linșaj mediatic, care nu a avut nimic de a face cu campania în sine și cu ideile mele”. Campania de linșaj ar fi fost regizată de primarul în funcție, „care nu a fost capabil să explice de ce nu a realizat cele 40 de promisiuni cu care a venit în fața alegătorilor, în anul 2016 și, bineînțeles că, vrând să ascundă lucrurile astea, s-a dedat la o retorică agresivă”. Nu pronunță nici numele candidatului USR, Stelian Ion, acesta fiind un „celălalt care a scăzut foarte mult standardele etice ale unei confruntări electorale, care știu că uneori degenerează, dar nu m-am gândit că degenerează așa de mult”. Ca și concluzie, „ei vor primi din partea cetățenilor răspunsul pe care  îl merită, pe 27 septembrie, seara, și lucrul acesta îl vom vedea”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE