Evenimentul Zilei > Actualitate > Consiliul Național al Elevilor cere ca anul școlar să înceapă la 2 septembrie
Consiliul Național al Elevilor cere ca anul școlar să înceapă la 2 septembrie

Consiliul Național al Elevilor cere ca anul școlar să înceapă la 2 septembrie

Consiliul National al Elevilor cere modificarea structurii anului scolar 2015-2016. Ei vor ca anul școlar să înceapă mai devreme.

Reprezentanții elevilor susțin că ar trebui operate modificări în structura anului școlar ținând cont de necesitatea unui semestru mai lung și scăderea interesului  cadrelor didactice și elevilor la sfârșitul celui de-al doilea, datorită suprapunerii perioadei examenului de bacalureat cu perioada de predare.

Consiliul Elevilor propune ca semestrul I, să aibă în total 16 săptămâni și să înceapă marți, 2 septembrie 2015 urmând să se încheie în data de 18 decembrie 2015, vineri.

Vacanța de iarnă se dorește a fi în perioada 19 decembrie 2015- 3 ianuarie 2016, precedată de perioada tezelor (16 noiembrie-4 decembrie 2015).
 
Semestrul al II lea, cu o săptămână mai lung decât primul, va începe luni, 4 ianuarie și se va termina vineri, 3 iunie. În perioada 18 aprilie 2016-22 aprilie 2016, va fi organizat Programul Şcoala Altfel intitulat ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Consiliul Național al Elevilor dorește mărirea duratei acestuia în viitor la două saptămâni în funcție de posibilitățile financiare. În același timp, un fond financiar specific local și național se dorește a fi instituit, in vederea finanțării proiectelor derulate în acea perioadă.

Vacanța de primăvară va fi în perioada 23 aprilie 2016- 8 mai 2016, succedată de perioada tezelor ce se va încheia pe 22 mai 2015.
 
Prin implementarea acestei structuri a anului scolar, Consiliul Naţional al Elevilor îşi doreşte sporirea gradului de coerenţă şi eficacitate în procesul educativ prin divizarea în două perioade distincte şi continue pentru studiu  şi două vacanţe şcolare cu durata de două săptămâni fiecare asigurând un standard ridicat de calitate a actului educaţional.