Evenimentul Zilei > Politica > Consiliul Judeţean Hunedoara are un nou preşedinte
Consiliul Judeţean Hunedoara are un nou preşedinte

Consiliul Judeţean Hunedoara are un nou preşedinte

Adrian David, ex-UNPR, acum membru PNL, este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta a fost ales consilier judeţean pe listele USP, în 2012, iar în toamna lui 2014 a trecut la PNL profitând de „ordonanţa traseiştilor”.

Alegerea noului preşedinte al CJ Hunedoara s-a făcut pe baza noii legi privind alegerile locale, conform căreia liderul instituţiei şi cei doi vicepreşedinţi, sunt aleşi de către consilierii judeţeni, şi nu direct de către electorat. Postul de preşedinte al CJ Hunedoara a devenit vacant după ce Mircea Moloţ (PNL), care l-a ocupat încă din 2004, a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mai mult, Mircea Moloţ şi unul dintre cei doi vicepreşedinţi, Tiberiu Balint, sunt cercetaţi de DNA într-un dosar în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

La alegerile din şedinţa CJ Hunedoara de ieri, consilierii PSD şi UNPR au refuzat să voteze.

Adrian David a fost susţinut de noul PNL pentru postul de preşedinte, în dauna celui care a asigurat interimatul la conducerea Consiliului, Dorin Gligor. Acesta din urmă nu a fost agreat de vechii liberali pe motiv că provine din vechiul PDL, iar protocolul de fuziune PDL – PNL prevede ca, acolo unde apar asemenea situaţii, pentru funcţia în discuţie să fie susţinut un reprezentant al partidului care a câştigat alegerile pentru acel post, în 2012.