Evenimentul Zilei > Social > Consiliul Județean Constanța scapă CNAIR de traficul infernal din sudul litoralului
Consiliul Județean Constanța scapă CNAIR de traficul infernal din sudul litoralului

Consiliul Județean Constanța scapă CNAIR de traficul infernal din sudul litoralului

Două rute alternative la DN39 care leagă sudul litoralului de Autostrada Soarelui vor fi construite de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri din subordinea Consiliului Județean Constanța pentru deblocarea traficului din timpul sezonului estival. Lucrările vor fi terminate până în vara lui 2019.

Intenția de a reabilita două rute alternative pentru sudul litoralului a fost anunțată, astăzi, de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, și de directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Lucian Lungoci, la finalul ședinței CJ Constanța. Cei doi a u făcut referire la traficul infernal și la ambuteiajele care se formează, vară de vară, pe DN39, mai ales între localitățile Tuzla, Eforie Sud, Eforie Nord, Agigea până la sensul giratoriu care duce în Autostrada Soarelui.

S-a găsit, astfel soluția înființării a două rute ocolitoare, circulabile, fiind vorba de investiții pe două tronsoane de drumuri județene. “Mai exact, vorbim de construirea unui tronson de 13 km pe DJ 393, între localitățile Techirghiol și Moșneni, iar cel de al doilea tronson de 11 km, între localitățile Amzacea și Pecineaga, va trebui refăcut. Sunt convins că până în luna iulie 2019 una din cele două variante va fi gata” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Prima rută ocolitoare va putea fi construită în cel mult patru luni de zile, însă pentru realizarea celei de a doua variante va fi nevoie de cel puțin 12 luni, potrivit directorului DJDP, Lucian Lungoci. Porțiunea dintre localitățile Amzacea și Pecineaga, de pe a doua rută a fost construită în 2011, cu fonduri europene, iar după șase luni drumul s-a distrus neputând fi folosit spre disperarea localnicilor care au făcut o mulțime de demersuri la autorități. În urma unui proces a reieșit că de vină este proiectantul lucrării, președintele CJC, Horia Țuțuianu, declarând că “cei vinovați vor răspunde.”

Prima variantă de ocolire pentru DN39 va: Autostrada Soarelui A2- DN39-Agigea- DN38- Techirghiol-DJ393 Moșneni-DC5- 23 August-DN39, tronson de aproximativ 25 de km, cu aproximativ 2 km mai lung față de drumul vechi. Cea de-a doua variantă ocolitoare va fi: Autostrada Soarelui A2-Medgidia-DJ381-Ciocârlia de Sus- DJ308- Lanurile-Mereni-DJ391-Topraisar-DN38-Amzacea-DJ392- Pecineaga-DJ394- Dulcești-23 August, acestă variantă având o distanță aproximativă de 54 de km fiind aproximativ egală cu ruta de pe DN39 spre sudul litoralului.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: