Astfel, Consiliul Concurenței a câștigat procesele cu toate companiile petroliere care au fost sancționate în 2011 și care au contestat în instanță decizia autorității de concurență.

este vorba despre  OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, ENI Romania SRL și Lukoil Romania SRL.

„Toate cele șase cazuri au fost confirmate de Înalta Curte, ceea ce reprezintă recunoașterea faptului că deciziile noastre sunt corecte și bine fundamentate, similar autorităților de concurență din alte țări. Regulile europene de concurență se aplică strict în România atât de Consiliul Concurenței, cât și de instanțe și nici chiar cele mai mari companii nu sunt deasupra legii. A fost o procedură complicată și de lungă durată, timp în care echipa noastră de experti a depus eforturi deosebite” a declarat Bogdan M. Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

La sfârșitul anului 2011, Consiliul Concurenței a sancționat şase companii petroliere cu amendă de 891 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că cele şase companii au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium:
• SC OMV Petrom SA (la data încălcării legii opera benzinăriile Petrom şi Petrom V) -366,5 milioane lei
• SC OMV Petrom Marketing srl (la data încălcării legii opera benzinăriile OMV) -137,2 milioane lei
• SC Rompetrol Downstream SRL – 159,5 milioane lei
• SC Lukoil Romania SRL – 136,8 milioane lei
• SC Mol Romania Petroleum Products SRL – 80,2 milioane lei
• SC ENI Romania SRL – 11,1 milioane lei.