Consilierul lui Eduard Novak, numit în funcții publice, deși a fost condamnat pentru delapidare și fals

Consilierul lui Eduard Novak, numit în funcții publice, deși a fost condamnat pentru delapidare și falssursa foto. Evz

Septimiu Dan Radu Popa, consilierul ministrului Sportului a fost numit în funcții publice și a încheiat contracte fără a organiza licitație. Totul după ce fusese condamnat pentru delapidare și fals.

Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak și-a numit consilierul personal în funcții publice, deși acesta fusese condamnat, în 2018, pentru delapidare și fals.

Septimiu Dan Radu Popa a fost director al Complexului Studențesc „Tei“, dar a rămas fără această funcție după de Gabriela Firea, ministrul Familiei i-a cerut acest lucru în scris lui Carol Eduard Novak, deoarece complexul nu mai aparținea Ministerului Sportului. El a încheiat șase contracte cu o firmă de pază, fără a organiza licitație.

O nouă funcție de conducere

Consilierul lui Novak nu a rămas mult timp fără funcție, după ce a fost nevoit să-și părăsească postul de la Complexul Sportiv „Tei“. În 12 iulie 2022, Guvernul a aprobat înființarea Complexului Sportiv Arcul de Triumf, iar același Septimiu DanRadu Popa a fost numit director al acestei noi structuri. Totul, în ciuda faptului că, în 2018, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru delapidare și fals, potrivit jurnalul.ro.

Potrivit sursei citate, acuzațiile pentru care a fost condamnat consilierul ministrului Novak, au legătură cu funcția de director al Bursei Române de Mărfuri, pe care a deținut-o în trecut. Potrivit rechizitoriului „folosindu-se de inscrisuri falsificate, și-a însușit și traficat pentru sine și pentru altul bani și bunuri pe care le administra, cauzând un prejudiciu în dauna societăților Bursei Române de Mărfuri în valoare totală de 219.539,80 lei, din care s-a recuperat suma de 24.800 lei”.

Pe lângă pedeapsa principală de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, instanța a mai dispus interzicerea exercitării de către Popa a dreptului de a alege și de a fi ales în funcții publice, precum și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Contracte cu dedicație

Cât timp s-a aflat la conducerea Complexului Sportiv „Tei“, instituția a încheiat șase contracte, fără a organiza licitație, cu firma de pază C.P.S. Security Service SRL. Valoarea acestora este de 585.000 de lei.

Toate aceste contracte au fost încheiate în perioada noiembrie 2020- noiembrie 2021. Firma de pază este înființață în 2010 și este controlată, în calitate de asociați, de către Adrian Ionuț Dobre și Alexandru Florin Braviceanu, potrivit sursei citate.

Conform Sistemului Electronic al Achizițiilor Publice această compania a primit de la Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei” patru contracte care vizau servicii de pază și alte două care vizau schiziționarea unor sisteme integrate de parcare, dar și servicii de montaj.

Firma preferată a familiei

O instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, CREART, condusă de soția lui Popa, a încheiat, în aceeași perioadă, cu aceeași firmă de pază, tot fără licitație, alte șase contracte, în valoare totală de 250.000 de lei.

În plus, Centrul de Protecție a Plantelor București, aflat, de asemenea, în subordinea Primăriei Capitalei, condus, până anul trecut, de cumnatul lui Radu Popa, a încheiat cu aceeași firmă de pază alte zece contracte, în valoare de aproape 400.000 de lei, potrivit jurnalul.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News