Evenimentul Zilei > Politica > CONFLICT între liberali. Turcan, despre atacurile lui Săftoiu: Nu răspund colegilor care nu sunt preocupați de soarta PNL
CONFLICT între liberali. Turcan, despre atacurile lui Săftoiu: Nu răspund colegilor care nu sunt preocupați de soarta PNL

CONFLICT între liberali. Turcan, despre atacurile lui Săftoiu: Nu răspund colegilor care nu sunt preocupați de soarta PNL

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a reacționat după ce deputatul liberal Adriana Săftoiu a dezvăluit negocierile liderului PNL cu PSD pentru funcții în instituții importante ale statului. Ea a spus că nu vrea să comenteze criticile colegilor care nu sunt interesați de soarta partidului.

"Nu comentez public decât ceea ce spun oamenii care sunt cu adevărat preocupaţi de soarta PNL, de soluţii pentru PNL şi care sunt implicaţi în bătălia cu PSD. Nu este cazul acum", a afirmat Turcan, pentru Mediafax.

Adriana Săftoiu atacat-o, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, pe șefa PNL, asta după ce Raluca Turcan îi reproșase fostei președinte a PNL, Alina Gorghiu, absența la ședința Comisiei Juridice din Senat, acolo unde s-a votat grațierea mai multor fapte de corupție."E de râs ceea ce face". 

„…să te plângi de absenţa unui membru PNL în şedinţa comisiei juridice de la Senat şi să explici ceva despre un blat cu PSD… e de râs, mai ales când persoana care se revoltă e aproape absentă din comisia din care face parte. Absenţa persoanei înseamna blat cu PSD?”, a scris deputatul PNL Adriana Săftoiu, pe Facebook, în contextul în care preşedintele interimar al PNL a criticat-o pe Alina Gorghiu, fostul lider al partidului, pentru că a lipsit de la şedinţa Comisiei juridice în care a fost adoptat amendamentul privind graţierea corupţilor.

Săftoiu a criticat faptul că, în ședința conducerii centrale de săptămâna trecută, i s-a impus să accepte numirea vechilor liberali precum Eugen Nicolăescu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Teodor Atanasiu în funcțiile de viceguvernator al BNR și a celor de membri în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Curtea de Conturi și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

"Mă întreb ce fel de blat s-a făcut când în ultimul BPN (Biroul politic al PNL) ni s-a explicat că pentru anumite numiri în funcţii, în instituţii publice, s-a negociat (oare cu cine?) şi că trebuie să acceptăm lista, fără să ne mai batem capul cu alte candidaturi. Nu a contat cine ce CV şi-a depus. S-a venit cu lista negociată! Şi am auzit cuvântul <<democraţie>> invocat! Vai!", a concluzionat Adriana Săftoiu.

Raluca Turcan a revenit asupra declarațiilor inițiale în care îi reproșa senatorului PNL, Alina Gorghiu, favorizarea trecerii amendamentelor la legea grațierii prin absența de la votul din Comisia juridică. Ea a spus că nu are o problemă personală cu Alina Gorghiu și nici nu o suspectează că a făcut "blat cu PSD". 

Tot vineri, Turcan, a declarat, la Adevărul Live, că nu are cum să excludă o candidatură la șefia PNL, la Congresul din 17 iunie, dacă va constata că acest lucru este cerut de colegii de partid. Până în prezent au anunțat oficial că intră în cursa pentru președinția formațiunii Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Cristian Bușoi și medicul Adrian Danciu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: