Potrivit acestuia, acordul ar aduce 80 miliarde de dolari, anual, la nivelul SUA, și 100 de miliarde de dolari anul la nivel UE, așa că fiecare lună cu care se amână  semnarea acestui acord înseamnă pierderi de circa 10 miliarde de dolari pentru UE.

„Taxele și tarifele pe care le impun una alteia UE și SUA vor fi reduse, se vor crea mai multe piețe pentru furnizorii de servicii, avocați și consultanți”, a explicat Barton beneficiile acestui acord.  

În ceea ce privește referendumul pe care UE vrea să îl organizeze legat de poziția țărilor membre în UE, poziția UK este că își dorește o Uniune dinamică, care asigură prosperitate cetățenilor săi, a mai spus oficialul UE. „De ce susținem TTIP? Pentru că ne poate asigura beneficii strategice și poate asiugra o reformă la nivelul UE”, a spus acesta.

„Mulți cetățeni UE sunt anti – TTIP, am văzut demonstrații în Berlin și Bruxelles. Acordul nu va submina regulamentele în privința securității alimentare. O a doua temere este legată de transparență, că TTIP ar fi un acord secret, dar am publicat o mulțime de informații cu privire la acest tratat. Înainte de a se semna un acord, acesta va fi publicat așa încât detaliile vor fi cunoscute de orice țară”, a mai spus oficialul UK.