“În prezent, toate eforturile noastre sunt îndreptate spre transformarea fostei regii într-o companie eficientă şi mai apropiată de public şi dorim mai ales schimbarea mentalităţii pe un trend nou, proactiv, al unora dintre angajaţi care au rămas tributari vechilor obiceiuri.

Am luat această decizie ca urmare a multor reclamaţii, anumiţi conducători şi manipulanţi de vehicule nu erau îmbrăcaţi adecvat, veneau cu şlapi, pantaloni scurţi, maiou. Începând cu 1 iulie, cine nu are uniformă nu intră pe traseu. Dar foarte mulţi şoferi sunt mândri de această investiţie şi poartă uniforma încă de când au primit-o”, a declarat directorul STB SA, Alexandru Hazem Kansou.

Potrivit sursei citate, de la 1 iulie 2020, fie că au sau nu sacou, în condiţiile unor temperaturi ridicate, şoferii vor purta în mod obligatoriu pantalon şi cămaşă cu mânecă lungă sau mânecă scurtă, iar opţional cravată sau eşarfă.

STB SA menţionează că a comandat 14.700 de costume (din care 14.400 pentru bărbaţi şi 300 pentru femei), 19.200 de cămăşi bărbăteşti (cu mânecă scurtă şi cu mânecă lungă), 400 de cămăşi de damă (cu mânecă scurtă şi cu mânecă lungă) şi 4.900 de cravate şi eşarfe, printr-o investiţie în valoare totală de circa trei milioane lei.

Purtarea uniformei face parte dintr-un program mai amplu al Primăriei Capitalei şi al noii conduceri a societăţii de transport public, prin care este vizată creşterea calităţii serviciilor oferite.

În prezent, în regiunea Regiunea Bucureşti – Ilfov circulă 1.191 de autobuze. Dintre acestea:

  • 1.110 autobuze aparţin operatorului STB SA şi au norme de poluare Euro 6, Euro 4 şi Euro 3;
  • 75 autobuze aparţin operatorului STV SA – Voluntari şi au norme de poluare Euro 5 şi Euro 3;
  • 6 autobuze aparţin operatorului STCM Ecotrans Chitila, şi au norme de poluare Euro 6.

În judeţul Ilfov funcţionează 60 de linii regionale, care sunt operate cu 144 autobuze ale STB SA, 75 alte STV SA, şi 6 STCM Ecotrans Chitila.

STB funcţionează pe 42 de linii, STV funcţionează pe 16 linii, STCM Ecotrans Chitila pe 2 linii.

După finalizarea achiziţiilor mijloacelor de transport în comun moderne, Euro 6, autobuzele cu normă de poluare Euro 3 vor fi retrase de pe trasee.