Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul morții lui Condrea CLASAT, dar plin de CONTROVERSE și ÎNTREBĂRI. De ce nu a fost filat patronul HexiPharma în preziua arestării
Dosarul morții lui Condrea CLASAT, dar plin de CONTROVERSE și ÎNTREBĂRI. De ce nu a fost filat patronul HexiPharma în preziua arestării

Dosarul morții lui Condrea CLASAT, dar plin de CONTROVERSE și ÎNTREBĂRI. De ce nu a fost filat patronul HexiPharma în preziua arestării

De ce nu a fost filat Dan Condrea, patronul Hexi Pharma în preziua arestării? De ce, deși judecătorii judecătorii au aprobat toate cererile de urmărire ale procurorilor în acest dosar, considerat un caz de atentat la siguranța națională, procurorii s-au mulțumit, se pare, doar să-i asculte lelefonul? Unde s-a rupt filmul în ziua morții lui Dan Condrea, mai exact pe 22 mai 2016? Jurnaliștii de la tolo.ro ridică noi semne de întrebare în acest caz care a cutremurat o Românie întreagă, un caz greu despre dezinfectanţii diluaţi vânduţi către spitalele din România

Vă reamintim, accidentul în care Dan Condrea şi-a pierdut viaţa a avut loc pe 22 mai, în contextul în care şeful Hexi Pharma urma să fie audiat de procurori în dosarul dezinfectanţilor diluaţi vânduţi către spitalele din România, un caz care avea să cutremure România, mai exact un caz despre care s-a spus în nenumărare rânduri că ar fi un atac la siguranța națională.

e 20 iulie 2016, procurorii au decis să claseze dosarul morţii lui Dan Condrea, ajungând la concluzia, în urma cercetărilor că a fost vorba despre un caz de sinucidere. Însă, rămâne un caz extrem de controversat și iată că ies la iveală noi informații ce ridică mari semne de întrebare cu privire la felul în care s-au petrecut lucrurile. Așa încât accidentul sinuciderii rămâne un mister sub multe aspecte, de la viteză, la imagini, pentru că, stupoare, nimeni nu l-a văzut.

Mai exact, potrivit tolo.ro, judecătorii au aprobat toate cererile de urmărire ale procurorilor în dosarul Hexi Pharma. Asta pentru că instanțele au considerat că ”faptele sunt de o gravitate deosebită pentru societate”. Numai că, surpriză, deși l-au solicitat și l-au primit, procurorii n-au folosit dreptul de a-l urmări și filma pe Condrea, nici măcar înainte ca el să fie arestat.

Firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, la un pas de judecată

În plus, o altă controversă: patronul Hexi Pharma a dispărut patru ore până la moarte, iar procurorii au reconstituit pe camerele de luat vederi rutiere doar o oră și un sfert.

Parchetul a anunţat cauzele decesului lui Dan Condrea: MOARTE VIOLENTĂ. Ipoteza unei probleme CARDIACE a fost ELIMINATĂ de medicii legişti. Cum a fost IDENTIFICAT fostul patron Hexi Pharma

„Pe 13 mai 2016, Dana Ionel Grosu, judecător de drepturi și libertăți din Secția Penală a Judecătoriei Sectorului 5, decide:

”Dispun  supravegherea tehnică constând în:

– localizarea, interceptarea și înregistrarea convorbirilor și comunicărilor prin SMS, MMS, mesagerie vocală, interceptarea și înregistrarea traficului de internet pentru următoarele posturi telefonice:

  • 07** utilizat de Condrea Dan Alexandru.
  • 07** și 07** utilizate de Nedeloiu Marilena.
  • 07** utilizat de Dinu Flori.
  • 07** utilizat de Leva Mihail.

– supravegherea video, audio sau prin fotografiere față de numiții Condrea Dan Alexandru, Nedeloiu Marilena, Dinu Flori și Leva Mihail.

Pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2016 până la 11.06.2016 inclusiv”, susțin jurnaliștii de la tolo.ro, cei care aduc noi dezvăluiri în acest caz ce continuă să rămână un mister din multe puncte de vedere.

Se pare însă, potrivit surselor citate că, în cazul lui Dan Condrea, acest mandat a devenit inutil în seara zilei de 23 mai, odată cu sinuciderea lui.

Procurorii s-au mulțumit doar să-i asculte telefonul?

Practic, nu există probe că procurorii au făcut efortul de a-l înregistra video sau audio pe Condrea sau că l-au urmărit. E ca și cum ei s-au mulțumit să-i asculte telefonul deși procurorii au clamat de multe importanța cazului ca fiind un atac la siguranța națională.

Judecătorii au dat OK pe tot ce a cerut Parchetul. Și atunci?

Dosarul din aproape 800 de volume conține probe incontestabile că toate cererile Parchetului de investigare și urmărire la adresa suspecților au fost aprobate de instanțe. ”Afacerea dezinfectanților diluați i-a convins atât de tare pe judecători că oamenii Parchetului General au urmărit, interceptat și înregistrat pe oricine au vrut, spun sursele citate”.

MARTORUL ocular la MOARTEA lui Dan Condrea a fost AUDIAT. Şoferiţa a făcut DECLARAŢII HALUCINANTE care aruncă în aer acest caz: "Se vede clar că a mers 6 metri şi a încercat să intre din nou pe şosea" | UPDATE

Ce s-a întâmplat în ziua morții lui Dan Condrea și unde s-a rupt filmul?

Duminică, 22 mai 2016, înainte de arestarea de luni. Dan Condrea urma să fie reținut a doua zi, luni dimineață. Medicul știa că i se pregătise arestarea, nu se știe cum aflase. Cert e că procurorii aveau să găsească acasă la el două genți pregătite cu haine, periuță de dinți, papuci.

”Dan se pregătise de reținere”, le-a confirmat Uliana Ochinciuc.

De la ora 14:58, telefonul lui Condrea este localizat în zona Buftea.  La ora 15, îl sună Uliana Ochinciuc, soția sa.

La ora 17:38, îngrijorată, Uliana îl apelează din nou pe Condrea. Conform localizării telefonului, el se găsea pe șoseaua București – Târgoviște nr. 72, kilometrul 20. Apoi, cei doi soți stabilesc că șoferul o ia pe fata lui Condrea din prima căsătorie și că se vor vedea acasă.

”Vin pe la opt”, spune Condrea.

A treia oară când sună, după 18:47, Ulianei îi răspunde un alt bărbat la telefonul lui Condrea.

Era unul dintre cei care ajunseseră primii la locul accidentului, Gheorghe Spiroiu, întâmplător un agent de poliție, care a declarat că se afla în drum spre casă, într-o mașină Daewoo Cielo.

De ce nu l-au filat procurorii îb preziua arestării?

 

„Când procurorii au reconstituit ultimele convorbiri, nu au găsit acest presupus apel de la 18:47 pe mobilul Samsung al lui Condrea. Apelul nu apare nici pe GSM-ul și nici pe WhatsApp-ul lui Dan Condrea, unde investigatorii au avut acces. Cine știe?, poate doar încerca să vorbească și nu reușea sau poate martora s-a înșelat. (…) 

 

Alta e întrebarea. De ce nu au filat, în preziua arestării, suspectul principal al unui caz care a afectat grav sănătatea publică?  Uitându-se după deces pe camerele stradale de luat vederi, procurorii au remarcat mașina Opel a lui Condrea rotindu-se prin zona accidentului de multe ori. Și acum întrebarea: de ce nu l-au urmărit procurorii? De ce nu l-au filat?Dar pe suspectul principal, chiar în preziua arestării, nu-l filezi?”, sunt semnele de întrebare ridicate de jurnaliștii de la tolo.ro.