Ce condiții pune Tudorel Toader ca să rămână Ministrul Justiției
- Marius Bâtc ă
- 3 ianuarie 2019, 00:00
Tudorel Toader intenţionează să rămână la conducerea Ministerului Justiţiei câtă vreme „coordonatele morale şi profesionale” îi vor permite. De asemenea, acesta a mai spus că, atunci când nu va mai deţine funcţia de ministru, el are şi alte posibilităţi, cum ar fi funcţia de rector sau intrarea în avocatură, alături de unul dintre fii săi.
. „Orizontul meu e cu totul altul: să rămân la Ministerul Justiţiei câtă vreme coordonatele mele morale şi profesionale îmi vor permite să rămân şi să-mi îndeplinesc multele proiecte pe care le-am început.
În momentul în care această posibilitate nu o să mai existe, eu am variantele mele. Maine dacă plec de la Minister, anulez suspendarea, mă duc rector, dacă nu sunt rector, mă duc la catedră şi am şi cabinet de avocatură, care e închis, plin de cărţi, şi îl vizitez la câteva luni, îl igienizez”, a declarat ministrul Tudorel Toader, într-un interviu acordat la Antena3. Toader a subliniat că unul dintre băieţii săi îşi doreşte să practice avocatura alături de tatăl lui, în vreme ce celălalt este notar. Totodată, ministrul Toader a afirmat că nu a făcut şi nici nu va face ceva care să creeze o stare de pericol similară cu cea de la momentul ordonanţei de urgenţă 13 din 2017.
„Amnistie şi graţiere, să închidem (...) Poate să fie proiect de lege din Parlament pe care se cere punct de vedere. Dăm avize, avem o direcţie de avizări (la minister n.red.)”, a spus Toader, fiind întrebat despre solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de a fi iniţiată o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Tudorel Toader mai a declarat că nu s-a apelat la el, deocamdată, pentru consiliere privind plângerea de înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, adăugând, însă, că nu l-ar deranja dacă nu s-ar întâmpla acest lucru.
Ministrul Justiţiei a menţionat că nu resimte influenţa unor presiuni politice cu privire la acest subiect. „Nu. Să nu dau un răspuns mult prea tranşant, nu eu am venit să bat la uşa ministerului sau a alianţei de guvernare că vreau să fiu ministru (...) Nu simt o presiune, poate fi atmosferică, psihică, dar dacă tu, ca demnitar, nu ai pregătirea psihică de a face faţă unor astfel de aşa-zise presiuni, de a-ţi îndeplini obligaţia legală, independent de ce zice unul sau altul, înseamnă că nu eşti pregătit pentru postul respectiv”, a spus Toader. El a adăugat că a participat la şedinţele CExN al PSD în condiţiile în care a fost invitat la acestea, nu s-a dus din proprie iniţiativă.