Evenimentul Zilei > International > CONDAMNARE DURĂ pentru un fost șef de stat. Rolul într-o IMENSĂ REȚEA de CORUPȚIE i-a adus peste 20 de ani în ÎNCHISOARE
CONDAMNARE DURĂ pentru un fost șef de stat. Rolul într-o IMENSĂ REȚEA de CORUPȚIE i-a adus peste 20 de ani în ÎNCHISOARE

CONDAMNARE DURĂ pentru un fost șef de stat. Rolul într-o IMENSĂ REȚEA de CORUPȚIE i-a adus peste 20 de ani în ÎNCHISOARE

Fosta şefă a statului din Coreea de Sud, Park Guen-hye, a fost condamnată vineri de un tribunal din Seul la 24 de ani de închisoare pentru rolul ei în scandalul de corupţie care a dus la destituirea sa în ianuarie 2017, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Procurorii urmăreau să obţină o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru Park şi ca aceasta să plătească o amendă de 118,5 miliarde de woni (112 milioane de dolari), conform agerpres.ro.

 

Mai devreme în cursul zilei de vineri, tribunalul din Coreea de Sud decisese că Park Geun-hye se face vinovată de luare de mită, abuz de putere şi coerciţie, într-un scandal care a scos la iveală o întreagă reţea de corupţie între liderii politici şi conglomeratele de afaceri din această ţară.

Tribunalul a decis că Park, în vârstă de 66 de ani, a complotat cu vechea sa prietenă, Choi Soon-sil, pentru a primi zeci de miliarde de woni din partea unor companii importante precum Samsung şi Lotte, pentru a ajuta familia lui Choi şi a finanţa fundaţii nonprofit deţinute de aceasta.

Cazul fostului șef de stat a atras atenția poporului asupra problemei corupției, iar presa internațională  a urmărit cu mare atenție scandalul din Penisnula Coreea.