Evenimentul Zilei a scris zilele trecute despre faptul că, la un concurs pentru ocuparea unor funcții de subofițeri jandarmi, organizat la Cluj, au fost grave nereguli în sensul că au trecut examenul doar șase candidați din totalul de 80 care s-au prezentat la concurs. Restul au căzut la examenul psihologic și la probele sportive.

Acum, procurorii DNA susțin că din cele șase persoane care au trecut la examen, două au trecut pe pile, în sensul că au obținut înainte de concurs subiectele de examen, de la colonelul Doru Popescu care era președintele comisiei de concurs. Suma cerută de colonelul Popescu de la colegii lui, care au intervenit pentru a obține subiectele a fost de 3.000 de euro.

Pe lângă colonelul Popescu a mai fost reținut și plutonierul major Vasile Bojan. Anchetatorii mai fac cercetări și vizavi de alte persoane, plutonierii Daniel Chiorean și Mihai Budelecan dar și față de persoanele care au obținut în fals nota 10 la concursul de ocupare a funcțiilor de jandarm, Cornel Chiorean și Raluca Bojan, fratele, respectiv fiica a doi dintre jandarmii implicați în acest dosar de corupție.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2016, suspectul Chiorean Daniel Gheorghe și inculpatul Bojan Vasile, militari jandarmi în cadrul I.J.J. Cluj, l-au abordat pe inculpatul, colonel Popescu Ioan Doru, adjunct al Inspectorului șef al IJJ Cluj și președinte al comisiei de concurs, și l-au întrebat dacă îi poate ajuta pe candidații Chiorean Felician Cornel, respectiv Bojan Raluca Delia să promoveze concursul organizat pentru ocuparea celor două posturi vacante de subofițer administrativ.

”La data de 21.10.2016, inculpatul Popescu Ioan Doru i-a pretins suspectului Chiorean Daniel Gheorghe suma de 1000 de euro, iar inculpatului Bojan Vasile, suma de 2000 de euro, pentru ca în schimb să le faciliteze rudelor celor doi să promoveze proba scrisă. În cursul aceleiași zile, 21.10.2016, inculpatul Popescu Ioan Doru a primit de la Chiorean Daniel Gheorghe suma de 900 de euro, iar de la Bojan Vasile 2000 euro. Suspectul Budelecan Mihai Vasile a intermediat contactul dintre Popescu Ioan Doru și Bojan Vasile, ajutându-i practic pe cei doi să comită infracțiunile de luare de mită respectiv dare de mită”.