Concurs trucat la nivel înalt, într-o instituție a statului. Procurorii DNA au intervenit, care sunt acuzațiile

Concurs trucat la nivel înalt, într-o instituție a statului. Procurorii DNA au intervenit, care sunt acuzațiile DNA sursa: arhivă EVZ

Conform unui comunicat al celor de la DNA, directorul Corpului de control al ministrului Sănătăţii

Probleme pentru directorul Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Constantin Dina, care este urmărit penal de DNA. El este suspectat că i-ar fi dat unui candidat la concursul pentru funcţia de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control o parte dintre subiectele pentru proba scrisă. Interviul nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor.

Ce acuzații au formulat procurorii de la Direcția Națională Anticorupție împotriva lui Constantin Dina

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au început efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Constantin Dina, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

„În perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidaţi o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă. Acţionând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obţinerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”, au precizat, luni, oamenii legii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Interviul respectiv nu au mai avut loc, oamenii legii au intervenit în forță

Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor anticorupţie. Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai spus cei de la Direcția Națională Anticorupție în comunicatul de astăzi.