Evenimentul Zilei > Social > Concurs „Grădina din curtea școlii”: Şcoala care va avea grădină de 3.000 de euro
Concurs „Grădina din curtea școlii”: Şcoala care va avea grădină de 3.000 de euro

Concurs „Grădina din curtea școlii”: Şcoala care va avea grădină de 3.000 de euro

Copiii bucureșteni visează frumos, iar atunci când o fac, cele mai îndrăznețe lucuri prind formă. Sun Plaza i-a provocat pe elevii școlilor din Sectorul 4 la un concurs de creativitate, care le-a testat imaginația și talentul artistic. La finalul întrecerii, cei mai inspirați au fost răsplătiți cu un premiu îmbietor, care le va face șederea la școală mai plăcută: o grădină de flori, amenajată exact cum și-au imaginat-o ei.

Peste 450 de elevi din clasele IV-VII s-au înscris în proiectul „Grădina din curtea școlii”, derulat în perioada 1-24 mai 2017 în instituțiile de învățământ din Sectorul 4. Ei s-au organizat în echipe de câte patru pentru a realiza desene, schițe, picturi sau colaje în care să readucă la viață un teren din curtea școlii. În urma jurizării, a fost declarată câștigătoare echipa Flower Power din clasa a V-a D, de la Școala Gimnazială 190: Ana Micliuc, Alexia Chirea, Bianca Nuțu și Teodora Udeanu.

Nevoia de a trăi într-un mediu plăcut ne-a determinat să participăm la acest concurs. Elevii noștri și-au pregătit lucrările cu mult suflet și entuziasm, s-au informat continuu, au venit cu idei bune și au redat exact așa cum și-au dorit să arate o grădină amenajată în curtea școlii. Bucuria lor a fost și mai mare când au participat la plantarea propriu-zisă. Entuziasmul lor și responsabilitatea pe care și-au asumat-o, de a îngriji grădina, reprezintă cele mai mari realizări ale acestui proiect”, a declarat Gabriela Diana Niculescu, director al Școlii 190 din capitală.

Toți elevii înscriși în proiect au fost recompensați cu diplome și cadouri-surpiză. Chiar dacă nu au câștigat, finaliștii au salutat inițiativa Sun Plaza și au declarat că se vor implica și pe viitor în proiecte care vizează extinderea și amenajarea spațiilor verzi din școlile lor.

Elevii școlii noastre au participat cu entuziasm și în număr mare la acest concurs, din dorința de a avea propriul lor spațiu verde în care să se recreeze în timpul liber. Deși dezamăgiți că nu au fost câștigătorii concursului, copiii au promis că vor participa în continuare la proiecte care au ca obiectiv protejarea și înfrumusețarea mediului înconjurător”, spune prof. Elena Vasile, director adjunct al Școlii Gimnaziale 165.

Grădina, a cărei valoare se ridică la 3.000 de euro, a fost amenajată miercuri, 24 mai 2017. Elevii declarați câștigători, dar și alți colegi de-ai lor, au avut privilegiul de a participa la transpunerea proiectului lor în realitate.