Evenimentul Zilei > Social > Concerte și artificii, pe Muntele Găina
Concerte și artificii, pe Muntele Găina

Concerte și artificii, pe Muntele Găina

Cea mai mare şi mai cunoscută sărbătoare populară din România, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, debutează astăzi, de la ora 12.00, cu parada portului popular, spectacole cu nume mari ale muzicii populare românești, concerte susținute de Ro-Mania și Direcția 5, focuri de artificii și petreceri în aer liber.

 Sărbătoarea, ce va ține astăzi și mâine, se desfăşoară atât în localitatea Avram Iancu, la poalele Muntelui Găina, cât şi pe un platou montan la o altitudine de aproape 1.500 de metri

 Meșteșuguri de sute de ani

De la ora 13,00 este programată finala Festivalului „Cultură pentru Cultură”, la care vor participa câştigătorii de la toate secţiunile, apoi, de la ora 18,00, pe scena din Avram Iancu vor face spectacol mai multe ansambluri folclorice din țară și din străinătate. De la ora 22.00, manifestările din Avram Iancu se vor încheia cu focuri de artificii, iar „Târgul de Fete” se mută pe Muntele Găina, unde vor evolua Gino & Band, Trupa Ro- Mania și Direcția 5. Petrecerea va continua până târziu în noapte cu discotecă în aer liber, focuri de tabără și artificii.Duminică, „Târgul de Fete” debutează la ora 10,00, cu un ceremonial solemn la Crucea Iancului, unde va avea loc o slujbă Te Deum şi se vor depune coroane de flori. Apoi va fi deschis Târgul Meşterilor Populari, la care artizani din întreaga țară aduc obiecte tradiţionale pe care continuă să le fabrice prin tehnici vechi de sute de ani.

Manifestările se vor încheia cu un mare spectacol de muzică populară. Accesul pe platoul de pe Muntele Găina este posibil pentru autoturisme şi microbuze de până la 20 de locuri.