Concert ANULAT din cauza RISCULUI de SECURITATE. 70.000 de OAMENI în PERICOL

Concert ANULAT din cauza RISCULUI de SECURITATE. 70.000 de OAMENI în PERICOL

Trupa U2 și-a anulat concertul de la stadionul din St. Louis, care trebuia să aibă loc sâmbătă noaptea, pe 16 septembrie, pe motiv că orașul se confruntă cu proteste violente după achitarea unui fost ofițer de poliție alb, implicat în moartea unui cetățean de culoare.

Promotorul Live Nation și U2 au scris într-o declarație că Departamentul de Poliție din St Louis nu ar putea oferi "protecția standard pentru publicul nostru așa cum ar fi de așteptat pentru un eveniment de această dimensiune". Promotorul a fost, de asemenea, informat că personalul de securitate al mulțimii locale nu ar fi la capacitate maximă, informează MSN.

"În lumina acestor informații, nu putem, în bună conștiință, să riscăm siguranța fanilor noștri prin desfășurarea concertului de diseară", se arată în declarație. "Atât cât regretăm că trebuie să anulam, noi simțim că este singurul mod acceptabil de acțiune este cel actual". La concert ar fi trebuit să vină până la 70.000 de oameni, care își vor primi banii de bilete înapoi.

Protestele violente au izbucnit vineri, după ce Jason Stockley a fost găsit nevinovat de crimă de gradul întâi și de acțiune armată. Pe 20 decembrie 2011, ofițerul de poliție l-a împușcat pe Lamar Smith, de 24 de ani, de cinci ori după o urmărire de mare viteză.

Ne puteți urmări și pe Google News