Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului. De ce s-a luat această decizie

Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului. De ce s-a luat această decizie Schimbări la o companie aeriană importantă Sursa Foto: Dreamstime.com

Mai multe companii aeriene interzic fotografiile în timpul zborului. În 2013, un pasager a fost dat afară dintr-un zbor pentru că a făcut asta.

Mai multe companii aeriene interzic fotografiile în timpul zborului. Și efectuarea de apeluri și trimiterea de mesaje text sunt interzise după ce avionul a decolat. Companiile au declarat că pasagerii care vor să facă poze în avion trebuie să ceară voie însoțitorilor de zbor.

Pasagerii pot avea probleme mari

Transportatorul australian Qantas spre exemplu a anunțat că pasagerii trebuie să ceară permisiunea înainte de a filma sau fotografia însoțitorii de bord sau alți pasageri. Cei care nu respectă această regulă riscă aibă probleme mari.

„Cereți consimțământul înainte de a filma sau fotografia personalul Qantas Group, contractanții sau alți clienți”, a transmis compania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Companii aeriene care interzic fotografiile

Trebuie menționat că Qantas este cea mai recentă companie aeriană care a adăugat în condițiile de transport o linie specifică cu privire la utilizarea telefoanelor. Și companiile aeriene din America au instituit reguli similare acum câțiva ani.

selfie in avion

Companiile aeriene care interzic fotografiile în avion. Sursa foto Dreamstime

Un pasager a fost dat afară dintr-un zbor

Reprezentanții American Airlines, Delta și United au declarat că pasagerii trebuie să respectă aceste reguli și să nu facă poze fără să întrebe personalul. În 2013, un pasager a fost dat afară dintr-un zbor United pentru că nu a făcut acest lucru. La momentul respectiv, compania aeriană a spus că pasagerii trebuie să țină cont de intimitatea celorlalți clienți și a personalului.

„Separat, invităm clienții să își înregistreze experiențele personale la bord, cu condiția să nu facă fotografii sau înregistrări video ale clienților și ale membrilor echipajului fără consimțământul acestora.

Aceasta este atât o măsură de securitate, cât și o măsură de serviciu pe care o luăm și care respectă, de asemenea, intimitatea celorlalți clienți. Politica United a fost implementată în 2010”, transmitea sursa citată. La scurt timp, regulile au ajuns și în Marea Britanie, Ryanair, potrivit The Sun.

Pasagerii nu au voie nici să asculte muzică la căști sau să folosească bateria externă în timpul decolării.