Xiaomi a reuşiot să-şi devanseze concurenţii de piaţa chineză datorită telefoanelor ieftine dotate cu funcţii high-end., scrie Mediafax. Telefoanele fabricate de compania din China funcţionează cu sistemul de operare Android al Google, iar costurile sunt extrem de scăzute, deoarece aparatele sunt comercializate pe internet.

Obiectivul pentru următorii cinci ani al companiei îl reprezintă creşterea de cinci ori a vânzărilor, la 100 de milioane de unităţi. Fondatorul Xiaomi, Lei Jun îşi propune să intre pe 10 noi pieţe şi, în acest sens, a lansat vânzări în India şi Singapore. De altfel, Neil Mawston, director general la Strategy Analytics, a precizat că următorul pas al companiei chineze este intrarea pe piaţa internaţională, Xiaomi fiind foarte populară pe piaţa chineză şi având rezultate foarte bune în al treilea semestru.

Pe primul loc în topul celor mai mari producători de smartphone-uri este Samsung, cu o cotă de piaţă de 24,7% în trimestrul al treilea, iar pe locul al doilea se situează Apple, cu o cotă de piaţă de 12,3%. Topul primilor cinci mari producători de smartphone-uri la nivel mondial este completat de LG Electronics (Coreea de Sud), cu o cotă de piaţă de 5,2%, şi Huawei Technologies (China), cu 5,1%.