Evenimentul Zilei > Economie > Compania care transporta deminitarii a intrat în faliment
Compania care transporta deminitarii a intrat în faliment

Compania care transporta deminitarii a intrat în faliment

Compania aeriană Romavia, cea care în urmă cu câţiva ani îi transporta pe demnitarii români în delegaţiile internaţionale, a intrat oficial în faliment.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au decis că Romavia nu se mai poate susţine cu datorii de peste 70 de milioane de lei. Lichidator judiciar provizoriu a fost desemnat Rovigo SPRL. Romavia a fost înfiinţată în 1991 în coordonarea Ministerului Apărării, pentru transport aerian de călători, marfă şi poştă, precum şi pentru deplasările demnitarilor.

Curtea de Conturi: S-au făcut cheltuieli nejustificate

În timp, însă, activitatea de zboruri comerciale şi speciale a companiei a fost diminuată prin suspendarea certificatului de operator aerian de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, din cauza lipsei banilor pentru închirierea de aeronave. Astfel, Romavia nu a mai avut o poziție strategică la nivel național, prin faptul că nu a mai deţinut exclusivitatea în organizarea, pregătirea şi efectuarea zborurilor speciale.

La restrângerea activităţii de transport aeronautic s-au adăugat, conform unui raport al Curţii de Conturi, cheltuieli nejustificate din punct de vedere economic, prin supradimensionarea departamentelor cu angajaţi. Aceasta în condiţiile în care, potrivit raportului, cheltuielile companiei erau acoperite doar în proporţie de 12,5% din veniturile proprii.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: