Evenimentul Zilei > Monden > Comoară uriașă găsită de Anamaria Prodan în cufărul familiei. „A strâns fiecare bănuț pentru noi”
Comoară uriașă găsită de Anamaria Prodan în cufărul familiei. „A strâns fiecare bănuț pentru noi”

Comoară uriașă găsită de Anamaria Prodan în cufărul familiei. „A strâns fiecare bănuț pentru noi”

Fetele cântăreței Ionela Prodan au moștenit de la mama lor o comoară inegalabilă.

Anamaria Prodan, fiica celei care a fost Ionela Prodan, a dezvăluit că, la 40 de zile după ce mama sa s-a stins din viață, a descoperit mai multe costume populare ale sale. Fiica Ionelei Prodan a anunțat, însă, că nu va scoate la vânzare costumele populare, ci le va păstra întrucât valoarea lor este inestimabilă.

Comoara pe care o moștenesc fetele artistei

Anamaria Prodan a considerat-o pe masa sa întotdeauna o icoană a sufletului. Ea nu a putut trece peste pierderea părintelui. „Costumele populare ale Ionelei Prodan nu se vând şi nici nu se dau. Pe acelea le voi purta eu şi familia mea. Sora mea şi fetele mele. Aceste costume sunt unicat, iar valoarea lor este inestimabilă”, a declarat fiica artistei.

Ionela Prodan a lăsat moștenire fetelor sale o comoară inestimabilă, anume costume populare. Fiica sa, Anamaria, a transmis că le păstra. „Nu se dau, nu se vinde nimic”, a declarat ea. Veșmintele vor fi purtate atât de către ea, cât și de sora sa.

Reamintim că Anamaria Prodan a lansat în anul 2019 memoriile mamei sale, Ionela Prodan, într-un volum intitulat „Cântecul vieții mele”, în care fiica artistei a dezvăluit informații necunoscute publicului larg. Celebra cântăreață Ionela Prodan a câștigat de-a lungul carierei peste două milioane de euro.

„Mama e un om drept, serios şi familist. A cântat până când a scuipat sânge şi a avut puterea de a strânge fiecare bănuţ pentru noi, familia ei. Ne-a oferit, de una singură, ceea ce nimeni nu şi-ar putea imagina vreodată. Pentru că visul ei a fost ca noi să ajungem mai mari decât ea. Datorită mamei am cunoscut pe rând tainele pianului, strălucirea orelor de canto şi dicţie sau pasiunea pentru limbi străine. Nu am dus lipsă de nimic. Mama a trăit şi trăieşte pentru noi!”, a scris Anamaria Prodan.

Cine a fost Ionela Prodan

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947, în județul Dolj, într-o familie înstărită ce a fost persecutată de comuniști pentru averea pe care o deținea. După anii 1950, averea familiei a fost confiscată, iar mama artistei a făcut închisoare timp de un an și jumătate la închisoarea din Caracal pentru neplata impozitelor.

„Ghinionul Mariei (n.r.: mama artistei de muzică populară) a fost că s-a născut într-o familie bogată şi că a fost căsătorită cu fiul (n.r.: Ion Prodan) unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Dăbuleni. Au demarat o afacere care s-a dovedit profitabilă. După anul 1950, li s-au confiscat bunurile şi au devenit nişte slugi la stat. Impozitele neplătite au dus-o pe Maria, în 1952, la închisoarea din Caracal, pentru un an şi jumătate”, a povestit Anamaria Prodan.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: