Comisia Europeană adoptă o POZIȚIE FERMĂ, în SCANDALUL AMBASADEI de la Ierusalim. „Statele membre continuă SĂ RESPECTE CONSENSUL internaţional”

Comisia Europeană adoptă o POZIȚIE FERMĂ, în SCANDALUL AMBASADEI de la Ierusalim. „Statele membre continuă SĂ RESPECTE CONSENSUL internaţional”

În ultima săptămână, unul din marile conflicte prezente în politica din România a fost cel dintre președintele Klaus Iohannis și președintele Camerei Deputațilo, Liviu Dragnea, însoțit de Guvernul Dăncilă. Tema a fost mutarea ambasadei din Israel, de la Tel Aviv la IErusalim, după modelul SUA, negând, practic, soluția celor două state. Comisia Europeană a intervenit, vineri, foarte clar, în acest sens.

„Singura soluţie realistă la conflictul dintre Israel şi Palestina" presupune existenţa a două state, cu Ierusalimul „capitală atât a statului Israel, cât şi a statului Palestina, de-a lungul liniei din 1967”, a precizat Comisia Europeană, solicitată de AGERPRES să comenteze recentul anunţ al Guvernului român privind intenţia mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Uniunea Europeană are o poziţie clară şi comună, care este neschimbată: Singura soluţie realistă la conflictul dintre Israel şi Palestina se bazează pe existenţa a două state, cu Ierusalimul capitală atât a statului Israel, cât şi a statului Palestina, de-a lungul liniei din 1967”, se arată în răspunsul Comisiei Europene, transmis vineri prin intermediul unui purtător de cuvânt.

„Uniunea Europeană şi statele membre continuă să respecte consensul internaţional privind Ierusalimul, până când statutul final al Oraşului Sfânt va fi rezolvat prin negocieri directe între părţi”, a mai precizat executivul comunitar.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Uniunea Europeană continuă să coopereze cu ambele părţi şi cu partenerii săi internaţionali şi regionali pentru a sprijini reluarea unui proces semnificativ spre o soluţie negociată privind existenţa a două state, singura cale realistă şi viabilă de a îndeplini aspiraţiile legitime ale ambelor părţi”, a încheiat Comisia Europeană.