Comisia Europeană nu se lasă mai prejos și îi răspunde lui Trump cu taxe vamale crescute

Comisia Europeană nu se lasă mai prejos și îi răspunde lui Trump cu taxe vamale crescute

După ce președintele american Donald Trump a anunțat marți că va impune tarife vamale pentru bunurile aduse din UE în valoare de 11 miliarde de dolari.

În replică, Comisia Europeană a anunțat că va a impozita bunuri în valoare de 20 de miliarde de euro importate din SUA, informează reuters.com.

Comisia Europeană a întocmit vineri o listă de importuri din SUA a căror valoare se ridică la peste 20 de miliarde de euro. Aceste produse vor avea taxele vamale crescute. Decizia a fost luat în urma disputei privind subvenționarea industriei aeronautice, informează Reuters.

Președintele Donald Trump a anunțat, marți, că va impune taxe vamale crescute pe produse de Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari pentru ceea ce consideră Washington-ul drept subvenții acordate constructorului european Airbus

Ne puteți urmări și pe Google News

Măsurile UE vine în contextul plângerii înaintată Organizației Mondiale a Comerțului asupra subvențiilor acordate de Guvernul american companiei Boeing.

OMC nu a luat o decizie finală în aceste cazuri.

Comisia Europeană anunța la începutul acestei săptămâni că lucrează la contramăsuri în cazul Boeing. Instituția s-a declarat deschisă discuțiilor cu SUA, cu condiția ca acestea să nu conțină condiții prealabile și să vizeze obținerea unui rezultat corect.

Diplomații UE au declarat ca se așteaptă ca Comisia sa publice o lista de produse pe 17 aprilie și să înceapă un proces de consultare publica, după care listă ar putea fi ajustată.

UE a cerut inițial ca OMC să autorizeze contramăsuri de 12 miliarde de dolari. Decizia arbitrului ar putea să nu fie adoptată înainte de martie 2020. În cazul SUA, o decizie a OMC ar putea veni în iunie sau în iulie anul acesta.

Disputa dintre Statele Unite și Europa privind plângerile reciproce de ajutor ilegal acordat giganților aeronautici a trenat timp de un an.

Cazul se află în atenția OMC de aproape 15 ani și se apropie de etapa finală.