Evenimentul Zilei > Economie > Comisia Europeană, avertizată cu privire la muncitorii disponibilizaţi de la Oţelul Roşu
Comisia Europeană, avertizată cu privire la muncitorii disponibilizaţi de la Oţelul Roşu

Comisia Europeană, avertizată cu privire la muncitorii disponibilizaţi de la Oţelul Roşu

După ce deputatul PDL Valeria Schelean i-a cerut premierului României, Victor Ponta să spună public dacă Guvernul pe care îl conduce a făcut vreun efort pentru a obține fonduri pentru cei 470 angajaţi disponibilzaţi de la Ductil Steel Oțelu Roșu, eurodeputatul craiovean Marian Jean Marinescu a adresat o întrebare Comisiei Europene cu privire la acest subiect.

"România a primit sprijin în valoare de 3,6 milioane de euro din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) pentru a ajuta peste 1 000 de foști salariați ai întreprinderii de produse siderurgice SC Mechel Câmpia Turzii S.A şi ai producătorului din aval SC Mechel Reparații Târgoviște SRL să își găsească noi locuri de muncă. Domnule Comisar, este posibil ca o parte din aceste fonduri să fie utilizată şi pentru alte unităţi din cadrul Grupului Mechel (e.g. Ductil Steel Oţelul Roşu ) care au fost afectate de disponibilizări masive?", a întrebat Marian Jean Marinescu.

"Faptul că suntem în plină campanie electorală nu scuză cu nimic atitudinea sfidătoare a Guvernului Ponta în raport cu miile de români care rămân zilnic fără loc de muncă şi care nu ştiu ce vor pune pe masă în ziua ce urmează. În ultimii doi ani, România practic nu a avut Guvern. Nu au luat nicio măsură care să stimuleze economia şi să producă locuri de muncă. Dimpotrivă! Taxe, impozite şi şomaj! Voi încerca alături de colegii mei să găsim o soluţie pentru muncitorii de la Ductil Steel Oțelu Roșu", a adăugat eurodeputatul.

În luna aprilie 2013, 470 de angajați ai Ductil Steel Oțelu Roșu au fost anunțați că și-au pierdut locul de muncă, după ce, încă din toamna lui 2012, se aflau în șomaj tehnic. Captivi într-o zonă monoindustrială, în care locurile de muncă sunt atât de rare, acești foști angajați și-au terminat sau sunt pe cale să-și termine și ajutorul de șomaj. Unii dintre ei, având copii la școală și familii de întreținut, nu știu ce să mai facă. Vor să muncească, dar nimeni nu le dă o șansă.

În data de 17 septembrie 2014, Parlamentul European a aprobat o cerere a Guvernului României,depusă în data de 21 decembrie 2012, prin care foștii muncitori de la Mechel Câmpia Turzii și Târgoviște vor putea beneficia, din Fondul European pentru Ajustare la Globalizare, de 3,57 milioane de EURO . Este încă prea puțin, dar măcar acești oameni au o speranță că există o preocupare în ceea ce îi privește. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul celor 470 de angajați disponibilizați de la Ductil Steel Oțelu Roșu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News