Evenimentul Zilei > Actualitate > COLOANE DE MAȘINI pe Valea Prahovei. O grindă de 30 de tone A BLOCAT TRAFICUL RUTIER pe DN1. Vezi drumurile cu RESTRICȚII DE TRAFIC!
COLOANE DE MAȘINI pe Valea Prahovei. O grindă de 30 de tone A BLOCAT TRAFICUL RUTIER pe DN1. Vezi drumurile cu RESTRICȚII DE TRAFIC!

COLOANE DE MAȘINI pe Valea Prahovei. O grindă de 30 de tone A BLOCAT TRAFICUL RUTIER pe DN1. Vezi drumurile cu RESTRICȚII DE TRAFIC!

Traficul rutier a fost întrerupt, timp de peste două ore, pe DN1, la kilometrul 146+300 de metri, între Predeal şi Timişu de Sus, ceea ce a condus la formarea unor coloane de mașini întinse pe câțiva kilometri, pe Valea Prahovei. Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române informează că, în serpentine, o grindă din beton a căzut parţial de pe platforma unui autotrailer.

Accidentul care a paralizat traficul pe DN1, principala arteră de circulație care leagă Ardealul de Muntenia, a avut loc în jurul orei 6.00. În serpentine, o grindă din beton a căzut parţial de pe platforma unui autotrailer.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la acea oră, în judeţul Braşov, traficul rutier a fost întrerupt pe DN1, la kilometrul 146+300 de metri, între Predeal şi Timişu de Sus.

Repunerea grinzii pe autoplatformă a fost dificilă, întrucât aceasta cântăreşte aproximativ 30 de tone şi are o lungime de 20 de metri. Timp de două ore, circulaţia a fost deviată pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, iar dinspre Ploiești pe DN73A Predeal – Râşnov, DN73 Râşnov – Braşov.

Restricții de trafic

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Piteşti – Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasării corpului drumului în zona unui podeţ, circulaţia auto este deviată prin municipiul Râmnicu Vâlcea, pe străzile Decebal, Republicii şi pe Calea lui Traian.

În judeţul Prahova, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la un pod situat pe DN1A, în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circulă şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+450 de metri.

În judeţul Olt, pe DN64 Drăgăşani – Găneasa, din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibaşi, traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina)este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpat, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1 .

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:
· pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;

· pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti –Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Pe DN5 (E85), din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.