Coliziune între un submarin japonez și o navă în largul coastei Pacificului

Coliziune între un submarin japonez și o navă în largul coastei Pacificului

Un submarin japonez şi o navă privată au fost implicate luni într-o coliziune, în largul coastei Pacificului. Există 3 răniți, relatează autoritățile japoneze.

Coliziune între un submarin japonez și o navă!  Un submarin japonez şi o navă privată au fost implicate luni într-o coliziune în largul coastei Pacificului, lângă insula Shikoku. 3 membri ai echipajului submarinului au suferit răni uşoare, în timp ce vasul particular uşor avariat a putut naviga, au anunţat oficiali guvernamentali, citaţi de Reuters.

Nu s-au înregistrat victime. 3 membri ai echipajului au fost ușor răniți

Submarinul cu o lungime de 84 de metri, operat de Forţa de autoapărare maritimă, aşa cum este cunoscută Marina japoneză, şi nava privată s-au ciocnit în largul prefecturii Kochi din sudul Japoniei. Precizarea a fost făcută de Secretarul şef de cabinet Katsunobu Kato într-o conferinţă de presă. Există 3 răniți ușor, a precizat ministrul Apărării japonez.

Kato, citând Garda de Coastă, a adăugat și că nu există daune în cazul navei private. Autorităţile au analizat detalii, precum tipul de navă şi în ce ţară a fost înregistrată, a mai spus Katsunobu Kato. Potrivit oficialului, guvernul japonez a instituit o celulă de criză legată direct de biroul primului-ministru Yoshihide Suga. Aceasta are rolul de a colecta informațiile relevante despre incident, relatează Japan Times.

Ne puteți urmări și pe Google News

Forţa de autoapărare maritimă a declarat că 3 membri ai echipajului submarinului au suferit răni uşoare. Catargul navei private a fost avariat, dar nu suficient pentru a nu mai putea naviga.

Submarinele pot fi o anticameră a morții

Din păcate, există accidente grave legate de submarine. Nerpa, un submarin rusesc de atac cu propulsie nucleară abia construit, a fost protagonistul unui astfel de accident în 2000, în Oceanul Pacific. Acesta făcea ultimele teste înainte să fie dat oficial în folosință. Reactorul nu fusese afectat, iar nivelul de radioactivitate era unul normal, au spus autoritatile. Victimele s-ar fi sufocat din cauza declanșării accidentale a unui sistem de stingere a incendiilor. Au murit 3 ofițeri și 17 civili - membri ai echipajului de pe șantierul naval însărcinat cu construcția submarinului. Un caz notoriu a fost scufundarea submarinului rusesc Kursk, cel mai performant din lume, în 1994. Practic tot echipajul de 118 membri a dispăru.

În 2009, două submarine cu propulsie nucleară, unul britanic și celălalt francez, s-au ciocnit în Oceanul Atlantic. Submersibilele au suferit avarii, dar nu au fost afectate instalațiile nucleare. La bordul lor se aflau circa 250 de marinari.

Foto: Japan Times