Evenimentul Zilei > Politica > COD PORTOCALIU de inundații în Banat
COD PORTOCALIU de inundații în Banat

COD PORTOCALIU de inundații în Banat

După ploaia de sâmbătă și temperaturile în creștere, bănățenii stau cu frica-n sân: râurile din regiune se umflă și le amenință din nou casele și gospodăriile.

 

Mai multe râuri din Banat au intrat din această dimineață, de la ora 8, sub incidența codului portocaliu de inundații. Autoritățile au început monitorizarea următoarelor zone cu risc de inundații: râul Barzava- în zonă sectorului îndiguit, răul Caraș – sector aval Varadia, răul Nera – sector aval Dalboșeț.
Avertizarea hidrologica expiră duminică la oră 16, dar nu este exclus și ca această să fie prelungită, mai ales că zăpada de pe versanți continua să se topească.
Duminică dimienața, pe mai multe sectoare de râuri din județul Caraș Severin, cotele de atenție și inundații erau depășite. Situația era următoarea: râul Caraș la Vărădia – cotă de inundații +250 cm, râul Nera la Dalboșeț – cotă de atenție depășită+40 cm, Nera la Sasca Montană – cotă de atenție depășită +80 cm, Bistra la Obreja, cotă de atenție depășită +55cm, Pogobici la Valea Pai- cotă atenție depășită +33cm, Vornic la Ramna – cotă de atenție depășită +50cm, Râul Rece la Teregova – cotă de atenție depășită+33cm.