Evenimentul Zilei > Social > COD GALBEN de inundații în mai multe bazine hidrografice. Care sunt zonele vizate
COD GALBEN de inundații în mai multe bazine hidrografice. Care sunt zonele vizate

COD GALBEN de inundații în mai multe bazine hidrografice. Care sunt zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la miezul nopții, în trei bazine hidrografice de pe raza județelor Alba, Bihor, Caraș Severin și Timiș.

Potrivit hidrologilor, în următoarele ore, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din Transilvania și Banat, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Astfel, până la ora 16:00 fenomene hidrologice importante se vor produce pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Negru — bazin superior (județul Bihor) și Arieș — bazin superior (județul Alba).

De asemenea, până la ora 00:00, pe râurile din bazinele hidrografice Timiș — bazin superior și mijlociu (județele Caraș Severin și Timiș) sunt posibile creșteri ale nivelurilor de atenție.

INHGA menționează faptul că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al Timișului, pe raza județului Caraș Severin.

Se ridică începând cu data de 19.03.2017 ora 10:00 ATENȚIONAREA HIDROLOGIC din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Atenționarea a fost transmisă de INHGA către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Crișuri, Mureș, Banat.