Emirul Dubaiului a fost inoculat cu un vaccin experimental împotriva noului coronavirus, potrivit unui mesaj publicat marţi pe contul său de Twitter, relatează AFP, citată de Pro TV.

Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite (EAU), şi-a înscris astfel numele pe o listă mai amplă de oficiali din regiunea Golfului Persic care au testat un astfel de vaccin.

Suveranul din Dubai a publicat pe Twitter o fotografie care îl prezintă în timp ce era vaccinat. “Dorim tuturor oamenilor să se bucure de siguranţă şi sănătate şi suntem mândri de echipele noastre care au muncit neobosit pentru ca vaccinul să devină disponibil în Emiratele Arabe Unite”, a scris el într-un mesaj care însoţea respectiva imagine.

Şeicul din Dubai nu a precizat tipul de vaccin cu care a fost inoculat. Acesta a intrat în atenția opiniei publice mondiale în 2019, când soţia sa a fugit din ţară cu cei doi copii şi 35 de milioane de euro. Prinţesa Haya ar fi fost ajutată să plece din Emiratele Arabe Unite de un diplomat neamţ și a cerut azil în Germania.

Puterea exemplului

Compania chineză Sinopharm a demarat în Emiratele Arabe Unite cea de-a treia fază a studiilor clinice pentru un vaccin dezvoltat împotriva maladiei COVID-19, în luna iulie. Rusia a dezvoltat la rândul ei două vaccinuri împotriva COVID-19.

EAU, alcătuite din 7 emirate, au raportat până în prezent peste 136.000 de infectări cu noul coronavirus, inclusiv 503 de decese.

Ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite – şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan – şi vicepremierul ţării – şeicul Saif bin Zayed Al Nahyan – se numără printre politicienii cu rang înalt care au testat un vaccin experimental împotriva COVID-19.

În septembrie, autorităţile din Bahrain au anunţat că prinţul moştenitor al ţării, Salman bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa, a participat la studiile clinice de fază 3 ale vaccinului dezvoltat de compania Sinopharm. Compania chineză speră ca vaccinul ei să fie aprobat înainte de sfârşitul acestui an.

Familia regală din Dubai este una dintre cele mai bogate din lume. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum are o avere estimată la 4 miliarde de dolari, potrivit Time.

Al Maktoum este cunoscut pentru acțiunile sale umanitare, printre care se numără o donație de 10 miliarde de dolari, în 2007, pentru crearea Rashid Al Maktoum Foundation. Organizația are ca obiectiv sprijinul acordat viitoarelor generații în dezvoltarea de soluții sustenabile pentru lumea arabă.