CNA a discutat în cadrul ședinței de joi sancțiunea pentru postul Realitatea TV. Un nou membru CNA, Alexandru Kocsis a cerut reanalizarea sancțiunii dată marți, pentru modul în care Realitatea TV a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018, conform mediafax.ro

„Întrucât nu am putut fi prezent la ședința CNA de astăzi și nici prin cap nu mi-a trecut că noii mei colegi ar putea da o sancțiune atât de severă postului Realitatea TV pentru evenimente vechi de 5 luni și nejudecate atunci când ar fi avut, cu adevărat, sens, am luat decizia de a solicita rediscutarea cauzei în ședința de joi”, a anunțat Kocsis pe pagina sa de Facebook, marți seara, după decizia CNA.

În ședința de joi, trei membri ai CNA care au dorit rediscutarea măsurii luate marți în ce privește suspendarea postului Realitatea TV. La ședință a fost prezent și parlamentul PNL Pavel Popescu, acesta a încercat să ia cuvântul, dar nu i s-a permis. 

"Nu ştiu dacă să râd, să plâng sau să mă înfurii. A venit un parlamentar PNL care a dorit să ia cuvântul în cadrul şedinţei publice. Nu a fost lăsat. 'Chemaţi-ne la parlament', a fost răspunsul celor de la CNA. Nu l-am trimis noi pe domnul parlamentar. Trăim într-o ţară în care dialogul este un semn de slăbiciune. Cererea de reexaminare a sancţiunii a fost respinsă. S-a reţinut doar că s-a răzgândit reprezentatul UDMR şi a votat pentru rediscutare. Nu există nicio şansă cu această instituţie a audiovizualului, care nu ştiu ce reprezintă, cu care nu poţi purta un dialog", a declarat Edward Pastia, directorul executiv al Realitatea TV.

Potrivit regulamentului CNA, pentru ca o decizie să fie adoptată, ea trebuie să primească cel puțin șase voturi pentru, în prezența a cel puţin opt membri ai Consiliului. Aceștia pot vota doar prin "Da" sau "Nu", fără a se putea abține.

Joi, pentru reanalizarea sancțiunii impuse Realitatea TV au votat doar patru membri CNA, și anume: Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Radu Herjeu şi Orsolya-Eva Borsos. Din acest motiv reanalizarea a fost respinsă.