CNA nu a luat în seamă propunerile venite din partea a doi membri, Narcisa Iorga și Valentin Jucan, de a analiza în urgență cazul „Gâdea – Zglobiu – sinucidere”, din emisiunea „Sinteza zilei”, din 27 mai. Ieri, în ședința CNA, reclamațiile celor doi la adresa Antenei 3 nu s-au regăsit pe ordinea de zi.

Nici cele 56 de sesizări primite de Consiliul National al Audiovizualului pentru emisiunea „Sinteza zilei” din 19 mai, în care lotul național de gimnastică a fost prezent alături de candidați PSD la europarlamentare, nu au primit vreun răspuns. Deși ele se aflau pe ordinea de zi, în jurul orei 15.30, ședința s-a suspendat din lipsă de cvorum. Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea au lipsit de la ședință, iar Lorand Turos nu s-a mai întors după pauză.

Două ediții „Sinteza Zilei” analizate la pachet

„Eram aproape sigur că nu se va dezbate. La începutul ședinței, Christian Mititelu a propus ca România TV, care era ultima televiziune în calupul monitorizărilor, să fie prima discutată. Nici măcar pentru RTV n-am putut lua o decizie. Ieri, la CNA s-a făcut o nouă încălcare de regulament. Ordinea de zi nu mai este semnată de președintele CNA, ci de șeful de birou”, a spus Valentin Jucan.

Membrii CNA cred că ambele ediții vor fi analizate marți, la „pachet”. „În ultimele săptămâni, sunt foarte multe pachete ale Antenei 3, care trec cu sancțiuni minime. Cred că se pregătește „curățarea” postului până la data de 24 iunie, când le expiră licența. În fiecare ședință avem rapoarte mai vechi, sau mai noi. Înseamnă că, ori acest difuzor ignoră legea, ori că membrii CNA nu iau măsurile care se impun. Când vor veni la prelungirea licenței, voi dărui Consiliului o ladă cu cioburi din ecranul televizorului!”, a adăugat Valentin Jucan.

Cenzura de la Antena 3

Până la analiza de marți, Antena 3 șterge urmele. Fragmentul reclamat de Narcisa Iorga și Valentin Jucan a fost la redifuzarea „Sinteza zilei” de miercuri, deși interviul cu Adrian Zglobiu a fost redat aproape integral, iar clipul a fost șters de pe contul de YouTube al site-ului Reporter Virtual, la cererea companiei lui Voiculescu.

Te-ar putea interesa și: