Clubul FCSB acuzat de lipsă de onestitate. Semne de întrebare referitoare la cifrele de transfer ale jucătorilor

Clubul FCSB acuzat de lipsă de onestitate. Semne de întrebare referitoare la cifrele de transfer ale jucătorilor

Tot mai multe cluburi din Liga 1 își pierd încrederea în onestitatea celor de la FCSB. UTA a apelat la comisii pentru a recupera 150.000 de euro de pe urma transferului lui Denis Man la Parma, iar Botoșani cere actul oficial de transfer al lui Moruțan la Galatasaray.

FCSB a vândut în străinătate în ultimele 9 luni doi jucători importanți, pe Dennis Man și Olimpiu Moruțan, și a obținut în urma transferurilor suma totală  de 14,5 milioane de euro.

Mai mult, clubul finanțat de Gigi Becali ar mai putea încasa un total maxim de 4,2 milioane de euro din diferite bonusuri de performanță, iar FCSB și-a păstrat 5 la sută, în cazul lui Man și 20 la sută la Moruțan, din eventualul profit la revânzarea foștilor ei fotbaliști. Sumele nu rămân însă integral în conturile FCSB.

La achiziționarea lui Man și Moruțan, cumpărătorul a lăsat cluburilor românești cedente procente din drepturile economice: UTA a păstrat 11 la sută din Man, iar FC Botoșani are 9 la sută din Moruțan. Aceste procente nasc acum procese și tensiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Becali suspectat de Iftimie

În momentul vânzării lui Moruțan la Galatasaray, George Becali a anunțat public că a obținut 5,7 milioane de euro. Informația era prezentată într-un mod distorsionat, iar Gazeta a dezvăluit datele reale, mai complicate, ale tranzacției. Drept urmare, clubul FC Botoșani s-a sesizat și a trimis FCSB o adresă prin care cere actul original de vânzare al lui Moruțan.

„E adevărat că noi nu avem nicio informație legată de cum și cu cât s-a vândut Moruțan. Noi suntem parte din transfer și ar trebui să știm câți bani primim și cum. Nu mă tem, dar văd o anumită secretomanie sau ceva de genul «Ce, domne, mai contați și voi aici la masa asta cu plăcintă grasă?» Nu e ceea ce am așteptat, dar sper să primim un răspuns, să ne spună «Da, domne, l-am vândut cu 100 de lei, luăm banii în cinci rate și veți primi banii atunci”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, în direct la GSP Live.

În tonul lui Iftime există o doză de îndoială, deși Moruțan este al șaptea jucător vândut de Botoșani la FCSB în ultimii 4 ani. Deși afirmă că partenera de afaceri controlată de Becali reprezintă un club de bună credință cu care nu vrea „o luptă de gherilă”, finanțatorul moldovenilor suspectează culisele transferului lui Moruțan în Turcia:

„Nu cred că n-au cusut ei bine actele în așa fel încât să piardă urma acestor mici datorii către FC Botoșani. În general, pot să scrie că noi nu suntem parte la contract. Puteau spune că la următorul pas FC Botoșani nu mai are nicio legătură. De aceea vreau să vedem contractul”.

UTA este deja în proces cu FCSB

Odată cu publicarea clauzelor din contractul de vânzare al lui Moruțan, FC Botoșani știe acum ce bani ar putea încasa în următorii ani. Asta nu le garantează, însă, liniștea. În ultimele 9 luni, un alt club din Liga 1 încearcă să obțină de la FCSB banii datorați în urma transferului lui Dennis Man în Italia.