Clubul Bamboo ARDE MOCNIT. Oficiali ISU: „Nu excludem o MÂNĂ CRIMINALĂ”. ASEMĂNĂRI ULUITOARE cu INCENDIUL de la COLECTIV

Clubul Bamboo ARDE MOCNIT. Oficiali ISU: „Nu excludem o MÂNĂ CRIMINALĂ”. ASEMĂNĂRI ULUITOARE cu INCENDIUL de la COLECTIV

La 30 de ore de la izbucnirea incendiului care a distrus clubul Bamboo, focul nu a fost stins. Rămăşiţele clădirii distruse fumegă şi la această oră. Pompierii au anunţat că menţin la faţa locului două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Autorităţile aşteaptă stingerea incendiului pentru a putea face cercetări la faţa locului şi pentru a stabili cauza sinistrului.Anchetatorii nu exclud nicio ipoteză, nici chiar o mână criminală.

Ca urmare a evaluării efectuate de specialiști ai Inspectoratului de Stat în Construcții s-a stabilit că structura de rezistență a clădirii în care a funcţionat clubul Bamboo este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului, au transmis oficialii ISU Bucureşti – Ilfov.

În jurul pranzului se va realiza inca o verificare la fata locului, pentru a determina daca incendiul este stins.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică dimineaţa, începând cu ora 8.00, în locul incendiul produs la clubul Bamboo vor rămâne în supraveghere doua autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD si o autospecială pentru descarcerare, pentru supravegherea zonei.

Până în prezent, pompierii militari au evitat să precizeze o posibilă cauză a incendiului, însă iau în calcul orice variantă, inclusiv posibilitatea ca focul să fi fost pus intenţionat. Reprezentanţii ISU au dezvăluit, însă, că focul s-a propagat surprinzător de repede, în interior, aşa cum s-a întâmplat şi în clubul Colectiv, în octombrie 2015, atunci când au murit 64 de tineri.

În momentul izbucnirii incendiului, clubul Bamboo era plin iar în interior se afla câteva sute de persoane.

Între timp, ancheta declanşată de Parchetul Bucureşti şi de Poliţia Capitalei a continuat cu audierea a circa 30 de personae, personal al clubului şi clienţi care s-au aflat în noaptea de vineri spre sâmbătă în Bamboo.

Patronul clubului, Joshua Castellano, nu s-a prezentat la audieri şi riscă să fie adus cu mandat de aducere.