Evenimentul Zilei > Social > Clubul BAMBOO funcționa în voie, în ciuda AMENZILOR USTURĂTOARE PRIMITE! Ultimul AVIZ DE SECURITATE LA INCENDIU a fost eliberat în urmă cu OPT ANI
Clubul BAMBOO funcționa în voie, în ciuda AMENZILOR USTURĂTOARE PRIMITE! Ultimul AVIZ DE SECURITATE LA INCENDIU a fost eliberat în urmă cu OPT ANI

Clubul BAMBOO funcționa în voie, în ciuda AMENZILOR USTURĂTOARE PRIMITE! Ultimul AVIZ DE SECURITATE LA INCENDIU a fost eliberat în urmă cu OPT ANI

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a anunțat, printr-un comunicat, că inspectorii de prevenire au derulat controale periodice la clubul Bamboo, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni pentru neregulile identificate.

În mai 2015, administratorii clubului au primit două amenzi, cu un total de 5.500,  pentru exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice și lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Spre sfârșitul anului 2015, ISU a mai aplicat două amenzi în valoare de 15.000 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice și lipsa autorizației de securitate la incendiu.

La finalul anului trecut, mai exact în noiembrie 2016, autoritățile au amendat clubul cu 2.500 de lei pentru blocare căilor de evacuare.

Potrivit ISU București, ultimul aviz de securitate la incendiu a fost eliberat în 2009. Conform legislației,  deficiențele constatate nu puteau conduce la suspendarea activității acestui operator economic.

”ISU BIF a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu, în baza solicitării administratorilor clubul bucureștean la care în această dimineață a izbucnit un incendiu.

Până la acest moment, instituției noastre nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizației de securitate la incendiu, act administrativ pentru care prevederile legale dispun obținerea acestuia până la finalul lunii iunie 2017”, se arată în comunicat.

Potrivit legii, funcționarea unui obiectiv fără deținerea autorizației de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului, acesta având obligația de a-și  obține   acest document până la finalul lunii iunie 2017.