Evenimentul Zilei > Politica > Clotilde Armand, prinsă cu un plan diabolic! Manevre cu bursele copiilor din Sectorul 1
Clotilde Armand, prinsă cu un plan diabolic! Manevre cu bursele copiilor din Sectorul 1

Clotilde Armand, prinsă cu un plan diabolic! Manevre cu bursele copiilor din Sectorul 1

Clotilde Armand, primărița care se ocupă de rezolvarea problemelor administrative din Sectorul 1, a fost atacată dur de consilierii PNL, care au acuzat-o că a depus o propunere pentru modificarea cuantumului burselor copiilor.

Coltilde Armand, atacată iarăși de PNL

Într-un comunicat de presă, liberalii susțin că au „salvat din nou bursele copiilor din Sectorul 1″ și au „asigurat banii pentru centrul de vaccinare de la Romexpo″.

De asemenea, reprezentanții PNL în Consiliul Local al Sectorului 1 au subliniat că nu face „nicio concesie când vine vorba de bunăstarea și de sănătatea cetățenilor din comunitatea noastră”.

„Primărița Clotilde Armand nu se dezice de preocupările sale cinice, așa că în ședința de Consiliu Local de astăzi a venit cu o nouă propunere pentru modificarea cuantumului burselor.

Per total, deși a încercat să mimeze niște creșteri de câteva zeci de lei pe alocuri, este evident că intenția sa a fost de a face economie fix de la bursele copiilor din Sectorul 1.

Asta în condițiile în care nu este în stare să execute mai mult de 5% din banii alocați pentru investiții, sectorul și primăria fiind complet blocate″, se arată în comunicatul PNL.

Viceprimărița Ramona Porumb atacă

În acest context, viceprimărița Ramona Porumb a declarat: „Consilierii PNL nu vor accepta niciodată să facem economii pe spatele copiilor, indiferent că vorbim de cei merituoși sau de cei din medii vulnerabile.

Astfel, am propus și votat un amendament prin care salvăm bursele elevilor din Sectorul 1. Nicio bursă nu scade față de cuantumul din semestrul anterior, iar unele dintre burse cresc.”

„În condițiile în care numărul total de burse acordate în semestrul 1 al anului școlar 2021-2022 este mai mic decât cel aferent semestrului 2 din anul școlar 2020-2021 (21.612 față de 25.017 – motivul fiind ca elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc burse din semestrul al doilea), dar și pe fondul anulării olimpiadelor și concursurilor școlare, primarul Clotilde Armand propunea creșteri de câteva zeci de lei fix pentru bursele de performanță, care nu se vor acorda.

foto: arhiva EVZ

Culmea ipocriziei. În schimb, propunerea doamnei Armand elimina bursa pentru nota 10 (extrem de importantă pentru stimularea competitivității), reducea cuantumul pentru celelalte burse de merit și, bineînțeles, pentru cele sociale.

De exemplu, în propunerea inițială, primarul scădea cuantumul burselor pentru elevii școlarizați în sectorul 1 cu domiciliu în mediul rural. 1.207 copii ar fi luat cu 100 de lei mai puțin pe lună – oare pentru că nu reprezintă electorat din Sectorul 1?

USR nu mai vrea să dea pomeni?

Sau pentru că USR nu mai vrea să dea pomeni prin aceste burse pentru copii – așa cum le-a caracterizat chiar un consilier USR de la Sectorul 1, într-o ședință anterioară? Nu știm care este motivul, dar ar fi interesant să aflăm direct de la consilierii USR de ce NU au votat pentru amendamentele care salvau burselor școlare în ședința de astăzi″, se mai arată în comunicatul liberalilor de PS1.

În acest context a venit și reacția președintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja: „Este un principiu pe care nu îl negociem. Așa cum am spus și cu alte ocazii, când primarul a mai încercat tăierea masivă a burselor.

Nu sacrificăm binele copiilor, nu sacrificăm viitorul lor, cu atât mai mult cu cât primarul dovedește că nu e în stare să cheltuiască banii alocați pentru investiții, în schimb vine cu tot felul de inițiative halucinante, de genul preluării parcurilor Herăstrău și Cișmigiu.

Poziția consilierilor PNL Sector 1 este clară: nicio bursă nu va scădea în Sectorul 1. Faptul că doamna primar a preferat să vină cu două bugete separate pentru semestrul I și ne duce cu gândul la ideea că era un plan premeditat să șantajeze Consiliul Local cu deblocarea burselor în schimbul unui vot în favoarea unui proiect de rectificare bugetară, la pachet cu tot felul de năzdrăvănii.

Consilierii PNL nu renunță

Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că performanța și bunăstarea copiilor din sectorul 1 nu se negociază.” Sursa citată a mai transmis că în aceeași ședință, consilierii PNL au depus un alt amendament la proiectul privind rectificarea bugetară, prin care se finanțează cheltuielile de personal și pentru chiria centrului de vaccinare de la Romexpo:

„Pentru restul sumelor din propunerea de rectificare PNL va face propuneri concrete atunci când aparatul primarului va veni cu un proiect LEGAL, care va include arieratele și executările silite în curs.

Totodată, PNL solicită din nou deblocarea tuturor proiectelor de investiții propuse de PNL și votate de Consiliul Local, ținute la sertar în mod complet abuziv de primărița Armand.″

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: