Clotilde Armand, declarații controversate. De la ”ticăloșii din justiție” la portalul de 12 milioane de euro, care era de fapt 12 euro
- Maria Pană
- 11 aprilie 2024, 12:43
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand a avut de-a lungul timpului mai multe declarații controversate. Ultima dintre ele avea legătură cu dosarul ei în care ANI a cerut să se cerceteze averea primarului. La acel moment, Clotilde a avut o răbufnire. „Eu am încredere în justiție, dar nu am încredere în ticăloșii din justiție.”
În urma acestei declarații controversate, până și Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat legat de aspect. Desigur că aceasta nu a fost singura declarație dubioasă a primarului. La momentul scandalului cu votul de la Sectorul 1, aceasta a făcut o comparație, cel puțin fără legătură.
Declarații controversate despre ”mineriada în sectorul 1”
”Acest om trebuie să fie anchetat, să nu mai aibă posibilitatea de a acționa, e aproape o mineriadă, este extrem de grav”, a spus primarul atunci. Unde a văzut dumneai mineriadă, nu știm, dar desigur că nu s-a oprit aici. Clotilde Armand a explicat la un moment dat cum a pierdut statul 12 milioane de euro, pe vremea când era europarlametar.
„Haideţi să vă explic cum a pierdut statul român astăzi 12 milioane de euro. (…) Domeniul www.portaleromania.ro, plătit de români cu 12 milioane de euro, a expirat astăzi şi între timp afost cumpărat de nişte baieţi deştepţi care îl vor folosi sigur să-şi ia o recompensă frumoasă”, a scris aceasta.
Doar că portalul costa de fapt 12 euro, cum a explicat ulterior un reprezentant al portalului în cauză. Și nu în ultimul rând, Clotilde a negat orice legătură cu Soroș, deși recunoaște că sunt uniți în cuget și simțiri.
Unită în cuget și-n simțiri cu Soroș, dar nu primește bani de la el
”Noi nu am primit niciun ban de la dl Soros. Nici asociaţiile, nici Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, asta se poate vedea foarte clar şi se poate vedea cu banii pe care i-am cheltuit în campanie. Problema a fost chiar că au fost foarte puţini bani.
Faptul că dl Soros a promovat nişte idei, societatea deschisă, e adevărat că o parte se găsesc în societatea civilă. Vorbim de nişte idei, democraţie, societate deschisă, sunt mai acceptate de nişte persoane care au creat nişte asociaţii în România” a explicat Clotilde.