Pavel Popescu, deputat al Partidului Național Liberal (PNL), a lansat un atac dur la adresa lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Subiectul scandalului este legat de proiectul de lege 5G. Ministrul este acuzat că are interese în această chestiune.

Claudiu Năsui, arătat cu degetul din cauza legii 5G

„Ideea este foarte simplă. Ministrul Claudiu Năsui face parte din Guvernul Florin Cîțu. În tot acest proces al avizării proiectului de lege 5G, care este un proiect de lege făcut încă de pe vremea Guvernului Orban și pus în dezbatere publică, Ministerul Economiei a avut 3 ocazii în care putea să se exprime pe baza proiectului.

Ocazia 1: atunci când a avizat proiectul, când a trecut prin Ministerul Economiei pentru avizare.

Ocazia 2: atunci când proiectul a trecut prin CSAT. Ministrul Claudiu Năsui, fiind membru, a avut încă o ocazie să se exprime pe acest proiect și nu a făcut-o. A treia ocazie: prin Guvern, când orice ministru, pe baza unui proiect, vine din nou cu niște comentarii și spune ce e bine și ce e rău”, a spus Pavel Popescu la Antena 3.

De ce este îngrijorat deputatul PNL, Pavel Popescu

„Au existat cel puțin 3 ocazii majore în care proiectul de lege a fost practic semnat și aprobat de ministrul Claudiu Năsui, fără niciun comentariu.

Faptul că acele adrese au fost trimise către Camera Deputaților și Senat cu niște formulări care sunt într-un mod evident calupuri de fraze din tot ceea ce reprezintă lobby-ul unei anumite companii în România, în speță Huawei, pe mine mă îngrijorează”, a mai afirmat deputatul.

Ministrul Economiei, atacat și de Alina Gorghiu

Săptămâna trecută, și Alina Gorghiu l-a criticat joi pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pentru solicitarea prin care acesta cere Parlamentului amânarea dezbaterii legii 5G.

„E bine ca anumiți miniștri să învețe puțină procedură. E greu de înțeles de ce ministerul Economiei trimite scrisori către Parlament, pentru amânarea Legii 5G, transmisă în procedură de urgență de Guvernul din care face parte. Greu de înțeles. Ca procedură, pentru că nu un ministru, ci doar Guvernul, eventual prin Departamentul pentru relația cu Parlamentul, putea să ne comunice solicitarea. Dar mai ales politic și strategic, pentru că știm cu toții cât de important și stringent este acest subiect”, scria Alina Gorghiu pe Facebook.