Clătitele care urcă în topul deserturilor. Rețeta originală
- Mădălina Sfrijan
- 21 noiembrie 2024, 08:59
Această rețetă de clătite americane se prepară în mai puțin de jumătate de oră. În compoziție poți adăuga fructe proaspete sau uscate și fulgi de ciocolată. Le poți servi ca atare sau cu frișcă, miere sau dulceață. În plus, pufoasele clătite pot fi gustarea perfectă la birou sau la școală.
Clătite americane cu fructe de pădure și ciocolată
Spre deosebire de cele tradiționale, clătitele americane sunt pufoase și nu se pot rula, umplutura putând fi adăugată deasupra. De altfel, acestea conțin praf de copt și bicarbonat de sodiu, iar fructele se adaugă direct în aluat.
Pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată, albușurile se bat spumă, iar apoi de încorporează restul ingredientelor. Prețul pentru o porție de clătite americane cu topping de ciocolată, fructe sau caramel este destul de piperat în majoritatea restaurantelor. Dacă alegi să le prepari acasă, costul va fi mai mic, iar gustul te va impresiona. În plus, mirosul de vanilie din casă va fi o adevărată încântare pentru simțuri.
Ingrediente necesare
Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente
- 3 ouă
- 350 ml de lapte
- 300 de grame făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- jumătate de linguriță de bicarbonat
- 2 linguri de zahăr
- 100 de grame de zmeură/mure/afine
- coajă rasă de la o jumătate de lămâie
- esență/păstaie de vanilie
- 3 linguri de ulei
- un praf de sare
- un cub de unt
- fulgi de ciocolată
De asemenea, pentru topping vei putea folosi miere sau sirop de mentă, arțar sau portocale.
Cum procedezi
Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă cu un praf de sare. Treptat se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește complet. Peste spuma obținută se adaugă două gălbenușuri, praful de copt, bicarconatul și uleiul.
De asemenea, untul (aproximativ 20 de grame) se pune la topit și se toarnă în compoziție. Esența de vanilie și coaja rasă de lămâie se adaugă la final. Cu ajutorul unui tel se încorporează făina. Clătitele se pregătesc într-o tigaie antiaderentă, care se poate unde cu puțin unt.