Clătite cu brânză și chefir. Este o reţetă specială deoarece are câteva ingrediente aparte. Alegerea brânzei contează foarte mult. Este recomandat să cumpărați brânză de vaci uscată şi un pic mai grasă.
Clătite cu brânză și chefir. Este un preparat numai bun pentru micul dejun. Brânza de vaci, care are o structură lichidă, devine principala cauză a clătitelor nereușite. Dar la acestă reţetă, brânza nu este umplutură, ci este adăugată direct în aluat. Nu numai brânza de vaci joacă un rol important, ci și ingredientele suplimentare necesare pentru reţetă.
Clătite cu brânză și chefir. O reţetă specială
Pe lângă baza de brânză, se folosește chefir și apă fierbinte. Rețeta este foarte simplă, aluatul se prepară foarte rapid, devine omogen, fără cocoloașe de brânză. În comparaţie cu reţeta clasică, aceste clătite se prăjesc ușor, nu se lipesc, se întorc rapid, ies dantelate, moi, cu un aromă ușoară de brânză. Clătitele cu brânză sunt micul dejun perfect, dar sunt minunate și ca desert. Pot fi umplute în funcţie de gustul fiecăruia.
Clătite cu brânză și chefir. Sursa foto: Pixabay
Ingredientele necesare pentru clătite
Pentru clătite cu brânză și chefir aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
- Brânză – 300 gr
- Ouă – 2 buc
- Sare – 0,5 linguriță
- Zahăr – 1 lingură
- Chefir – 300 ml
- Făină – 250 gr
- Apă fierbinte – 300-350 ml
- Praf de copt – 1 linguriță
- Zahăr vanilat – 1 linguriță
- Ulei – 4-5 linguri.
Sursa foto: Pixabay
Cum se prepară reţeta de clătite cu brânză și chefir
Într-un recipient adânc, puneți brânza, spargeți două ouă, adăugați sare și zahăr. Bateți ouăle cu brânza până devin omogene. Turnați chefirul la temperatura camerei. Adăugați făina, cernută printr-o sită, adăugați praful de copt și zahărul vanilat pentru aromă. Amestecați bine toate ingredientele, apoi turnați apa fierbinte în aluat.
La final, adăugați uleiul, treceți prin masă cu un blender, eliminând complet cocoloașele. Aluatul trebuie să fie lichid, ca pentru clătite. Ungeți ușor suprafața tigăii cu ulei, încălziți-o. Turnați o cantitate mică de amestec în mijloc cu un polonic, distribuiți-l uniform în tigaie. Se prăjesc clătitele la foc mic-mediu, timp de jumătate de minut pe fiecare parte. În final se pot umple cu dulceaţă, gem, sau ciocolată.