Evenimentul Zilei > Sport > Clasamentul celor mai buni boxeri din istorie. Pe ce loc e Lucian Bute
Clasamentul celor mai buni boxeri din istorie. Pe ce loc e Lucian Bute

Clasamentul celor mai buni boxeri din istorie. Pe ce loc e Lucian Bute

Când vine vorba de box profesionist, România se identifică în prezent numai cu Lucian Bute.

Cel mai cunoscut nume din sportul cu mănuși, campion IBF la supermijlocie, n-a mai luptat din 2017, dar rămâne în atenția specialiștilor. Jurnaliștii de la World Boxing News, o presigioasă publicație din domeniu, au realizat un clasament al celor mai buni 1000 de boxeri din istorie.

Printre numele grele care au urcat în ring se regăsește și Lucian Bute, considerat al 436-lea luptător din toate timpurile! Este un loc mai mult decât onorabil, dat fiind faptul că jurnaliștii n-au realizat ierarhia pe niciun fel de categorii, ci pur și simplu au analizat cariera și rezultatele pugiliștilor. În spatele lui Bute sunt boxeri care, la debutul lor, se anunțau mari speranțe, precum era George Groves, dar ulterior n-au mai confirmat încrederea acordată.

Lucian Bute a debutat la profesionişti în 2003, într-un meci câştigat împotriva americanului Robert Muhammad. A luptat pentru titlu în 2008, cu Alejandro Berrio. KO tehnic pentru român, care a luat centura cu diamante la IBF, categoria supermijlocie.

Palmaresul românului Lucian Bute numără 32 de victorii, dintre care 25 prin KO! Și-a apărat centura de 10 ori, pierzând-o o singură dată, în fața britanicului Carl Froch. În martie 2018, Bute a anunțat oficial că se retrage din activitate.