Petrecerea a început marți seara.  Rromii s-au adunat acasă la unul din ei și au început să se distreze. Mesele au fost acoperite de bucate alese, iar paharele pline. Nu a lipsit muzica de petrecere pe care toată lumea a dansat.

Marcel Cârpaci spune că ”e normal să sărbătorim Ziua României. Suntem români. Eu iubesc România chiar dacă nu m-am născut acolo, dar acolo s-au născut ai mei. De ce iubesc România? Pentru libertate. Mă simt liber aici, la Geneva, dar  România e acasă. E altceva”, a tânărul pentru EVZ. Are 19 ani, conduce un Audi A6, a făcut școala în Elveția, iar acum, împreună cu fratele lui, are o afacere cu mașini. E rudă cu celebrii membri ai clanului Cârpaci din Timișoara. Aceștia sunt cunoscuți drept cei mai bogați rromi din țară. Numai la Timișoara, clanul Cârpaci, e stăpân peste o avere impresionantă.

Familia Cârpaci, care a preluat acum doi ani un imobil al Spitalului de Copii Timişoara, este una dintre cele mai bogate familii de rromi din oraş, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală. În cazul lor autorităţile au cerut sprijinul Guvernului după ce au cumpărat ( ilegal) sute de clădiri din Timişoara.

Reamintim că în vara acestui an, o nuntă în familia Cârpaci a paralizat centrul orașului. 

Rromii au blocat o stradă din centrul Timișoarei ca să dfileze, în alai de nuntă,  în zeci de bolizi de sute de mii de euro. A fost nevoie de 50 de amenzi pentru a calma spiritele. Apariția mirelui a fost una excepțională, într-o ținută alba, inspirată din uniforma de ceremonie a Împăratului Franz Joseph.

Te-ar putea interesa și: